260 professionals sanitaris responen la crida de Salut per treballar a Lleida

ACN
08-07-2020
  • 260 professionals sanitaris responen la crida de Salut per treballar a Lleida

260 professionals sanitaris han respost la crida del Departament de Salut per treballar a Lleida i donar suport a l'emergència sanitària. El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha explicat que es tracta tant de sanitaris d'altres centres sanitaris com de treballadors del mateix hospital Arnau de Vilanova que han renunciat a fer les seves vacances quan els tocava. També ha anunciat que es derivaran pacients crítics a d'altres centres sanitaris catalans en cas que sigui necessari perquè l'Arnau "no acabi patint més del compte" i "per evitar viure una situació de col·lapse". Comella ha afegit que s'està treballant per protegir especialment les 40.000 persones considerades vulnerables de les 200.000 confinades al Segrià.
Comella considera que els 260 efectius seran suficients per donar resposta als rebrots del Segrià i demana que se segueixin extremant les mesures de seguretat. Actualment, el departament de Recursos Humans, ha explicat, està contactant amb aquests professionals sanitaris i s'aniran incorporant "quan siguin necessaris", tant a l'Arnau com a l'Atenció Primària.

Pel que fa a possibles derivacions de pacients crítics a d'altres hospitals, Comella ha explicat que es traslladaran a diversos centres hospitalaris de Catalunya, prioritzant aquells que estiguin més a prop de les famílies. Tot i que es podrien derivar pacients de tot tipus, el director del Servei Català de la Salut ha dit que principalment es traslladaran pacients 'no covid'.

40.000 dels 200.000 habitants del Segrià són "de risc"

Comella ha recordat que a la comarca del Segrià hi ha uns 200.000 habitants i que 40.000 d'aquests estan considerants vulnerables, i per tant "població de risc", ja sigui per edat o per patologies prèvies. És per això, ha dit, que engegaran accions "proactives" per protegir-los "al màxim".

Pel que fa a l'ús de la mascareta, Comella ha assegurat que al Segrià és obligatòria des de dissabte, quan es va confinar la comarca, i que es farà extensible a tot Catalunya, independentment de la distància de seguretat.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta