2Llacs, la petita platja de Gimenells i el Pla de la Font

LLEIDACOM / Gerard Amigó
27-06-2019
  • 2Llacs, la petita platja de Gimenells i el Pla de la Font

Aquests dies ens veiem afectats per una onada de calor en què es fa difícil sortir de casa per fer una activitat a l’aire lliure. Les temperatures al voltant dels 40 graus provoquen que les piscines municipals de Lleida ciutat i rodalies estiguin concorregudes de gent que volen remullar-se per combatre una calor més pròpia de meitat d’estiu que dels inicis. Per fer front a les altes temperatures us proposem practicar alguna activitat aquàtica, però si us trobeu que la platja cau un xic lluny per anar-hi entre setmana, molt a prop de Lleida teniu un espai que us pot interessar. 2Llacs és un centre d’aventura situat al municipi de Gimenells i el Pla de la Font, aquí podreu gaudir de l'estiu amb una proposta refrescant.

El complex va néixer el 2013 de la mà de l’empresa H2O Sports, que tenia la seu al Prepirineu lleidatà, als embassaments de Sant Antoni i Terradets, amb base a Tremp. Va sorgir amb la idea de ser un espai que acollís competicions d’esquí nàutic i al mateix temps esdevenir un centre d’oci prop de la capital del Segrià. Com bé diu el nom, aquí hi trobem dos embassaments: el primer d’una llargada de 720m i amplada màxima de 260m i el segon d’una llargada de 680m i amplada màxima de 290m.

Aquest centre d’aventures té una oferta d’activitats aquàtiques molt variada, que es diferencien entre activitats que necessiten una embarcació a motor i d’altres sense. Podeu optar per fer entre esquí nàutic, wakeboard, wakesurf o rad, de forma individual, i en grup, el bus-bob (banana) o l’ultra tuve o kick flip. Pels que no els agradi tant les emocions fortes, també hi tenen cabuda tot fent un passeig en una embarcació.

Pel que fa a les activitats que no requereixen de motor, trobem les típiques: canoa, piragua, kayak o paddle surf. La gran novetat d’aquest estiu és el Water Bike, una bicicleta per damunt de l’aigua. Entre les activitats pels escolars destaquem el padel surf king, els hidropedals (un patí de platja infantil) i el llit elàstic.

Si la vostra colla vol gaudir d’alguna d’aquestes activitats aquàtiques, però a vosaltres us agraden més les activitats a la natura i d’aventura, també ho podeu fer. En les mateixes instal·lacions també trobareu un Parc d’Aventura un lloc per practicar l’slackline (esport d’equilibri sobre una corda) o tir amb arc, així com fer una ruta en BTT per camins de la zona.

Competicions nacionals, i mundials?

La vessant lúdica té una gran importància a 2 llacs, però no podem oblidar la vessant esportiva. Aquí es practica piragüisme i l’esquí nàutic, amb el que estan especialitzats des del nivell d’iniciació fins al de competició. L'any passat aquest indret va acollir el Campionat Europeu d'Esquí Nàutic i actualment són molts els professionals que entrenen per preparar-se internacionalment.  La pròxima prova que s’hi celebrarà serà el Campionat d’Espanya d’Esquí Nàutic al setembre, coincidint amb la Fira de Sant Miquel de Lleida. Aquest espai és una de les candidatures que opta a ser la seu del Mundial d’Esquí Nàutic del 2021.

Bé, ara ja ho sabeu, no us cal baixar fins a la Costa Daurada per fugir de la calor, a pocs quilòmetres de Lleida hi teniu activitats per a tots els gustos.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?