35 espectacles en la 35a Fira de Teatre de Titelles de Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
21-03-2024
Actualitzat: 21-03-2024 17:44
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • 35 espectacles en la 35a Fira de Teatre de Titelles de Lleida
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

La celebració del 35è aniversari de la Fira de Teatre de Titelles de Lleida esdevé un moment destacat, amb una programació exhaustiva que abasta 35 espectacles i diverses iniciatives innovadores. Aquest any, la fira s'amplia a quatre dies, del 2 al 5 de maig, i promet reunir 300 professionals, 33 companyies, amb la participació de quatre de Lleida, i un total de 103 actuacions, repartides en 23 espais entre sales tancades i espais a l'aire lliure.

Les novetats engrescadores inclouen la instauració del prestigiós premi Drac d'Or Escorxador i la col·laboració amb el Museu de Lleida per al projecte "La ciutat de les llums", una representació de la història de Lleida amb titelles i objectes. L'esdeveniment s'iniciarà amb l'espectacle "Dracula - Lucy's Dream", de la companyia Plexus Polaire, el dijous 2 de maig, a la sala Ricard Viñes del Teatre de la Llotja.

La presentació de la 35a edició s'ha dut a terme a la Regidoria de Cultura, coincidint amb el Dia Mundial del Titella. La regidora Pilar Bosch ha destacat la importància de convertir Lleida en un referent per al teatre de titelles, amb una afluència de més de 40.000 persones, atretes tant pel públic en general com pels professionals de tot arreu, subratllant la internacionalitat de l'esdeveniment.

Andreu Vàzquez, director de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), i Albert Turull, director dels serveis territorials de Cultura a Lleida, han elogiat l'èxit i la consolidació de la fira al llarg de les seves 35 edicions.

Els codirectors de la fira, Elisabet Vallvé i Oriol Ferré, han detallat una programació rica en estrenes, amb un total de 24 espectacles nous. Destaquen vuit estrenes absolutes, incloent-hi una de companyies lleidatanes i quatre de companyies catalanes. Entre aquestes estrenes, s'inclouen propostes tan variades com Anónimos de Rauxa Cia., Origen de Borja Sand Art i La Maestra d'Anita Maravillas.

A més, s'ha programat un ampli ventall d'espectacles destinats al públic familiar, amb propostes adaptades per a infants, adolescents i adults. Així mateix, es realitzaran espectacles a espais públics com les places de La Llotja, Sant Francesc, Paeria i Catedral, entre altres, ampliant la diversitat d'opcions per als assistents.

En paral·lel a les representacions, la fira ofereix activitats professionals, com les 16es Jornades Tècniques i una residència per a dues companyies, així com activitats paral·leles com el projecte "La ciutat de les llums" i la presentació del llibre "Del llapis a l'escenari" de Joan-Andreu Vallvé.

A més, la Fira de Titelles continua compromesa amb iniciatives socials, com la col·lecta d'aliments per al Banc d'Aliments i la promoció de la donació de sang, i inclou actuacions especials a centres de salut i socials de la ciutat.

Amb aquesta diversa oferta, la Fira de Teatre de Titelles de Lleida confirma el seu paper com a esdeveniment cultural de referència, tant a nivell local com internacional.

Comparteix

També t'interessarà