3Ermites, el monogràfic de BTT que vol estar a l'alçada dels Ermitanyos

REDACCIÓ
Publicat: 
15-09-2023
Actualitzat: 15-09-2023 9:47
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • 3Ermites, el monogràfic de BTT que vol estar a l'alçada dels Ermitanyos
    Peu de foto: 
    Foto: Ajuntament de Balaguer

Des de l’Àrea d’Esports de la Paeria de Balaguer s’ha pres la iniciativa de recuperar una prova esportiva molt significativa a nivell de territori. Per aquest motiu, s’ha organitzat el monogràfic de BTT 3Ermites, el qual tindrà un recorregut que circularà per les principals ermites de la comarca, com són la de Cérvoles, situada al terme municipal d’Ós de Balaguer; l’ermita de la Mare de Déu de Montalegre, a Vilanova de la Sal i que pertany al terme de les Avellanes i Santa Linya; i l’ermita de Sant Jordi, del terme municipal de Camarasa.

Les 3Ermites parteix de l’Ermitanyos, una prova de BTT que tenia una gran èxit i que no va poder arribar a la 25a edició a causa de la pandèmia. Per aquest motiu, es va decidir prendre’n el relleu i organitzar una prova que recuperés el format de la mítica prova. En aquest sentit, la principal voluntat de l’organització és fomentar la participació, i que sigui una jornada festiva i d’esport al medi natural, sense ànim de lucre, i per aquest motiu no hi haurà premis ni obsequis a les diferents categories, només una cronoescalada per cada ascensió a les ermites, per als participants més competitius.

Les persones participants podran escollir un dels tres recorreguts, que podran discriminar segons avanci la jornada, ja sigui després de la primera ermita o després de dues primeres, o bé completant el circuit sencer de les tres ermites, amb un desnivell acumulat de gairebé 2.200 metres i un recorregut de 90 quilòmetres.

Comparteix

També t'interessarà