54 municipis de Lleida es beneficiaran de la reducció de mòduls agraris de l’IRPF 2020

REDACCIÓ
29-04-2021
  • Sector agrari empresa agroalimentari empreses agroalimentàries agrícola Crespín

El BOE d'aquest dimecres publica l'Ordre del ministeri d'Hisenda que estableix la reducció per a agricultors i ramaders dels índexs de rendiment net per al període impositiu 2020 en el sistema d'estimació objectiva de l'IRPF (mòduls agraris). Aquesta Ordre recull la proposta feta, en aquest sentit, pel ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA).

Les reduccions en els mòduls agraris en la declaració de l'IRPF 2020 s'afegeix a la del 20% aplicada de forma horitzontal a tots els agricultors i ramaders del país de forma excepcional a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID-19 (Reial Decret-llei 35/2020, de 22 de desembre). Aquesta reducció beneficiarà a més de 900.000 agricultors i ramaders del país.

La rebaixa de la base imposable dels agricultors i ramaders declarants en el règim d'estimació objectiva agrària es calcula, segons el MAPA, en 1.081 milions d'euros, dels quals 534 corresponen a les reduccions que publica avui el BOE i la resta, 547 M€, a la reducció del 20% que s'aplicarà a tot el col·lectiu.

En aquest sentit, el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha assegurat que el Govern d'Espanya "demostra amb fets un suport al sector agroalimentari que l'any passat va patir, com altres sectors, un any difícil i complicat derivat de la pandèmia" i ha destacat que "malgrat aquestes adversitats i les climatològiques, ha tirat endavant demostrant el seu caràcter essencial i cabdal".

José Crespín ha assenyalat que l'Ordre que publica aquest dimecres el BOE de reducció de mòduls per circumstàncies excepcionals "suposarà una rebaixa de la base imposable per als empresaris agraris de 54 municipis de la província de Lleida, la majoria dels quals concentren la major part de l'activitat agroalimentària de les Terres de Lleida".

El subdelegat també s'ha referit a la rebaixa generalitzada i excepcional per al sector agroalimentari del 20% en el rendiment net, ja que, segons ha explicat, "aquesta rebaixa havia estat del 5% en exercicis anteriors". Per això, Crespín ha volgut destacar que "es tracta de mesures sense precedents de suport al sector primari, un sector fonamental en l'economia de la nostra província".

L'Ordre publicada al BOE avui inclou, pel que fa a la província de Lleida els termes municipals Albesa, Alfés, La Sentiu de Sió, Seròs, Sunyer, Torre-Serona, Alcanó, Alpicat, La Granja d'Escarp, Alcarràs, Bellcaire d'Urgell, Massalcoreig, Sarroca de Lleida, Alòs de Balaguer, Balaguer, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, Llimiana, Tremp, Anglesola, Bellpuig, Preixana, Tàrrega, Aitona, Els Alamús, Albatàrrec, Alguaire, Almatret, Arbeca, Aspa, Benavent de Segrià, Les Borges Blanques, Corbins, Llardecans, Lleida, Maials, Montgai, Montoliu de Lleida, Sudanell, Torrebesses, Torrefarrera, Castellar de la Ribera, Lladurs, La Molsosa, Oliana, Ponts, Torres de Segre, Castell de Mur, Conca de Dalt, Salàs de Pallars, Els Plans de Sió, Gimenells i Pla de la Font i Soses.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta