8 remeis casolans per alleujar el mal de gola

LLEIDA.COM | Maria Lozano
Publicat: 
04-10-2021
Actualitzat: 31-08-2022 13:40
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • 8 remeis casolans per alleujar el mal de gola

Arriba la tardor, i amb ella la grip i els refredats. Si la setmana passada vam parlar de com alleujar una congestió nasal, avui parlarem del mal de gola.

El mal de gola pot venir afectat per diversos factors, per exemple un refredat comú, una grip, angines o covid-19. Tot i que no és un símptoma greu pot causar moltes molèsties, per això hem rescatat els remeis de l'àvia. Ja veieu com la vostra gola millora de seguida!

Fer gàrgares

Fer gàrgares dos o tres cops al dia reduirà la inflamació de la nostra gola. Es tracta de posar mitja cullerada de sal en un got d'aigua tíbia i fer gàrgares durant mig minut.

Si fas aquest gest durant més de tres cops corres el risc que s'inflamin i es ressequin les cordes vocals. 

Menja caramels

Menjar caramels fa que millorin el mal de gola, ja que fa que es produeixi més saliva. Si a més és de mel, eucaliptus o menta et produirà més alleujament.

Tot i això, és possible que poc després d'acabar-te el caramel tornis a sentir molèstia, ja que no desinflama les mucoses.

Beu líquids

Hidrata't! Beure aigua fa que s'humitegin les cordes vocals, fent així que la molèstia disminueixi. També és molt recomanable fer-te infusions, sobretot de gingebre i te verd. Aquests milloren els símptomes del refredat comú.

Menja mel

Aquesta ajuda a destruir els microbis que causen les malalties infeccioses. Te la pots prendre com un caramel o amb infusions, com he esmentat just abans.

Humidifica el teu ambient

Fes-te una dutxa calenta, l’ambient humit millora la sensació de gola seca. També et pots fer un bany de baf bullint aigua en una olla i aspirant la humitat.

Fes-te una sopa

Alimenta’t amb menjars líquids i calents. Una sopa amb brou de pollastre o verdures millorarà molt els símptomes, ja que se’t desinflamaran les mucoses.

Posa’t un pany calent

Mulla un drap amb aigua calenta –que no cremi- i posa-te’l una estona al coll. Com amb altres remeis, les mucoses se’t desinflamaran i sentiràs una millora quasi immediata.

Parla menys

No forcis les teves cordes vocals. Quant menys parlis millor tindràs la gola. Intenta a més, respirar pel nas i no per la boca.

 

 

Comparteix

També t'interessarà