Absolta d'apropiar-se 3.500 euros de l'Ampa d'un col·legi de Pardinyes

A. GUERRERO
02-10-2018
  • Absolta d'apropiar-se 3.500 euros de l'Ampa d'un col·legi de Pardinyes

L’Audiència de Lleida ha absolt la dona que havia estat condemnada a 18 mesos de presó per apropiació indeguda quan era la coordinadora de l’Ampa al col·legi Riu Segre de Pardinyes. El tribunal revoca la condemna de primera instància del jutjat penal 2 de Lleida i absol la dona al considerar que no hi ha “ni una mínima prova de càrrec que permeti arribar a la convicció sobre l’actuació il·lícita de l’acusada”. En la primera sentència, el jutge va determinar que aquesta es va quedar amb els diners que pares pagaven en efectiu per al menjador dels seus fills i per a activitats extraescolars durant els anys 2013 i 2014 i la va obligar a indemnitzar l’Ampa amb 3.489 euros. La Fiscalia va sol·licitar tres anys de presó.

La defensa de la dona va recórrer la sentència i ara l’Audiència li ha donat la raó. El tribunal assegura que “en el present cas s’observa una gestió econòmica desastrosa i unes circumstàncies concurrents tan significatives i rellevants que impedeixen afirmar, amb un mínim grau de certesa, qui era el veritable responsable de la custòdia i de la gestió d’aquelles sumes dineràries que rebia l’acusada i que ella, sense cap tipus de control i supervisió superior posterior, es limitava a dipositar en un calaix”.

L’acusada va negar que s’apropiés els diners i va dir que totes les quantitats que li entregaven les dipositava en un calaix al qual, posteriorment, accedien els directius de l’Ampa. Al 2014 els comptes estaven en negatiu malgrat els ingressos que es cobraven i hi havia proveïdors que reclamaven deutes, per la qual cosa van decidir auditar-los i van sospitar de l’acusada. Tanmateix, l’Audiència l’ha absolt per falta de proves.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta