Acaba l'estiu donant sang!

REDACCIÓ
Publicat: 
26-08-2019
Actualitzat: 26-08-2019 17:20
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Acaba l'estiu donant sang!

Els hospitals catalans necessiten 20.000 donacions durant aquest mes d'agost pels malalts que en necessiten. És per això, el Banc de Sang ha habilitat un web especial on els donants poden escollir de manera còmoda i ràpida quan i on volen donar i reservar la seva cita durant aquest agost.

Catalunya disposa de reserves de sang per a 7 dies, quan el nivell òptim són 10. A més, en el cas dels grups negatius, hi ha reserves per a 3 dies.

Si els mesos d’estiu la donació baixa al voltant d’un 30%, les onades de calor que van començar la darrera setmana de juny han fet que el  mes de juliol el descens hagi estat un 20% superior al juliol anterior.

Des del Banc de sang fan una crida a que tothom qui pugui s’acosti als principals hospitals, on es disposa d’espais de donació. Es poden consultar a donarsang.gencat.cat.

Pels donants que podeu donar sang el que queda de mes d'agost, és important que ho feu. El mes de setembre, molts donants no poden donar perquè compten amb exclusions temporals després de viatjar a altres països, un fet que dificulta també les donacions després de l’estiu.

A més, tots els donants del mes d’agost rebreu una bossa de roba amb la imatge de la campanya d’estiu.

Departament de Salut de la Generalitat

 

Comparteix

També t'interessarà