Acord per derivar afectats pel Covid a centres del Baix Segre

H.C./M.C.
11-07-2020
  • Acord per derivar afectats pel Covid a centres del Baix Segre

La Generalitat podrà derivar afectats per Covid (tant contagis lleus com contactes i pacients a l’espera de resultats de tests) a equipaments de municipis del Baix Segre després d’assolir en les últimes hores acords amb alguns d’ells. Dilluns a la tarda arribaran els primers usuaris al pavelló de Torres de Segre, que disposa de 40 places. L’alcalde, Joan Carles Miró, va explicar que després de l’acord amb Salut rebran contagis lleus o asimptomàtics que estan actualment al Nastasi, que serà espai medicalitzat. Va destacar la necessitat de ser “solidaris” i va dir que Generalitat i consell del Segrià coordinaran i costejaran la gestió de l’espai, que tindrà vigilància privada i reforç de Mossos.

A Massalcoreig, l’alcaldessa, Montse Jové, es va mostrar disposada a cedir l’espai a la Generalitat sempre que aquesta el gestioni i no suposi càrregues per al municipi.

L’alcalde d’Alcarràs, Manel Ezquerra, també es va mostrar favorable a ser “solidari”, mentre que els de Seròs i la Granja d’Escarp no sabien ahir a la tarda si accedirien a cedir els equipaments.

L’edil de la Granja va recordar que la campanya fructícola s’acaba en tres setmanes en aquesta localitat.

En canvi, a Aitona queden encara diverses setmanes per acabar la recol·lecció. L’alcaldessa, Rosa Pujol, va reiterar que no preveu cedir espais perquè prioritza que es destinin a veïns i residents de la localitat i afectats de les centrals fructícoles del municipi en cas que ho requereixin.

A Soses, l’alcaldessa, Sandra Marco, va incidir que ha de comptar amb espai per a contagis de la mateixa localitat.

Els alcaldes del Baix Segre han exigit en els últims dies a la Generalitat que accedeixi a assignar-los fons tant per cobrir les despeses de centres d’aïllament com per a la reconstrucció econòmica de la zona. També exigeixen més dotacions policials i sanitàries i rebre informació diària del grau d’afectació. Si es compleixen totes les exigències, els alcaldes cediran els espais de confinament, si bé es reservarien places per a afectats de cada localitat. Dijous, la Generalitat va anunciar 2,5 milions per a les despeses dels equipaments. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, visitarà avui Torres de Segre i Soses amb la previsió d’informar els alcaldes de les actuacions del departament per ajudar els ajuntaments davant de la crisi social derivada de la sanitària.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?