Acrediten la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l’Arnau de Vilanova amb una certificació de qualitat

REDACCIÓ
Publicat: 
24-05-2022
Actualitzat: 24-05-2022 2:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Acrediten la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l’Arnau de Vilanova amb una certificació de qualitat

La Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV), que forma part del Servei de Digestiu, ha rebut avui una certificació de qualitat que concedeix el Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Chron y Colitis Ulcerosa (GETECCU). Es tracta d’un reconeixement a l’excel·lència de la Unitat, una distinció que situa el centre sanitari com a hospital de referència i reconeix la qualitat assistencial i investigadora que s’hi desenvolupa.  

La Unitat de l’HUAV atén 85 casos nous i 1.600 visites de mitjana anual. La malaltia inflamatòria intestinal inclou un conjunt de trastorns inflamatoris crònics de causa desconeguda que afecten l'aparell gastrointestinal. Les dues malalties inflamatòries intestinals més comunes són la malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa. 

Josep Maria Reñé, cap del Servei de Digestiu de l’HUAV, ha indicat que “aquesta acreditació suposa una empenta a la labor assistencial que fa tot un equip multidisciplinari i un reconeixement a l’esforç, a les bones pràctiques i al bon funcionament i eficiència de la Unitat”. L’equip està format per quatre facultatius i dues infermeres de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i de l’Hospital Universitari de Santa Maria. La Unitat treballa en coordinació amb els serveis de Cirurgia General i Digestiva, Radiologia i Farmàcia Hospitalària.

El Programa de certificació de les unitats d’atenció integral als pacients amb malaltia inflamatòria intestinal (CUE) és un projecte desenvolupat pel GETECCU, auditat per Bureau Veritas com a tercera part independent, i que compta amb el suport de la biofarmacèutica AbbVie. L’objectiu és reconèixer aquelles unitats d’atenció a la malaltia inflamatòria intestinal que assegurin una millor prestació assistencial. Aquesta certificació està considerada com el millor reconeixement per a aquestes unitats, que les situa com a referents regionals i estatals.

Comparteix

També t'interessarà