Adéu als contenidors

MARIA MOLINA
30-09-2018
  • Adéu als contenidors

L’empresa Sorigué-Nordvert va començar ahir a retirar els contenidors d’escombraries als set pobles del Segrià que a partir de demà dilluns aplicaran la recollida a domicili. Durant tot el cap de setmana han anat desapareixent dels carrers de la Portella, els Alamús, Sunyer, Aspa, Corbins, Artesa i Puigverd de Lleida, els primers a aplicar el sistema porta a porta. Segons la presidenta del consell, María José Invernón, l’adjudicatària del servei els recull i els portarà a un dipòsit especial de les seues instal·lacions. Els operaris començaran a fer la ruta a les 6 de la matinada amb la previsió d’acabar a les 13.00 hores. Anteriorment, ja s’han portat a terme conferències i xarrades de conscienciació i sensibilització als veïns d’aquests municipis perquè reciclin respectant els torns i horaris. Fins i tot s’han repartit imants per a les neveres en els quals s’expliquen dies i freqüències. L’orgànica es recollirà tres vegades a la setmana, els dimarts, divendres i diumenges; els envasos, dos dies a la setmana, els dimecres i dissabtes; el paper i el cartró, un dia a la setmana, els dilluns, i el rebuig no reciclable i el vidre, cada quinze dies els dijous. Els encarregats passaran cada dimarts a la 8 del matí a buscar objectes voluminosos prèvia sol·licitud i tots els dies es farà provisió de bolquers i compreses en un bossa a part identificada amb un adhesiu groc. Altres residus com piles, fluorescents o tòners es podran portar a la minideixalleria que hi haurà en cada població i que es podrà obrir amb una clau identificativa de cada habitatge.

A més, tindran horari diürn la ruta de Sudanell, Soses, Seròs i Montoliu, que començarà el 15 d’octubre, i la d’Almatret, la Granaja, Llardecans, Maials, Massalcoreig, Sarroca i Torrebeses, que s’iniciarà el 29. Seran nocturnes les rutes d’Alfarràs, Almenar i Alguaire a partir de l’11 de novembre, i la d’Alcarràs, a partir del 10 de desembre.

En un altre ordre de coses, Invernón va assenyalar que l’UTE de Romero Polo i Valoriza, que s’encarrega de la gestió de l’abocador de Montoliu, ultimen el projecte d’ampliació.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next