Adeu a les dues últimes cabines telefòniques a les Borges Blanques

REDACCIÓ
14-09-2021
  • Adeu a les dues últimes cabines telefòniques a les Borges Blanques

Des d’aquest dilluns, les Borges Blanques ja no té cap cabina de telefonia al municipi, després que s’hagi produït la retirada de les dues últimes que quedaven, al Raval de Lleida i al carrer Marquès d’Olivart. L’Ajuntament va sol·licitar per escrit a la companyia telefònica que es procedís a la retirada d’aquests elements que es trobaven fora de servei i en mal estat i, aquest dilluns, tècnics de l’empresa s’han desplaçat fins a la capital de les Garrigues per retirar les cabines.

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha explicat que “no hem volgut esperar més i hem demanat la retirada immediata de les cabines, ja que no podíem permetre que una gran empresa privada abandonés el seu material obsolet i fora de servei als carrers de les Borges”. Igualment, Palau ha posat en relleu la importància de preservar l’espai públic de les Borges, i ha explicat que mantenir-lo en bon estat passa per retirar de la via aquells elements que es trobin en desús i que, per tant, no facin cap funció. Una retirada d’elements que han hagut de fer els tècnics de l’empresa en tant que titular de les cabines.

D’aquesta manera, i després de la desinstal·lació de les cabines, el consistori borgenc es farà càrrec de tornar a pavimentar i adequar les zones en què, fins ara, hi havia les cabines.Les últimes 2.500 cabines telefòniques de Catalunya, amb els dies comptatsLa llei de telecomunicacions eliminarà les cabines de tot el país

La petició per part del consistori borgenc arriba després que el govern espanyol anunciés que posaria fi a aquest servei a través de la llei general de telecomunicacions, prevista d’aprovar el segon semestre d’enguany. Fins ara, el govern espanyol obligava la companyia a mantenir les cabines telefòniques com a servei universal, malgrat que la irrupció de la telefonia mòbil les hagi fet caure en desús. Ara, els ajuntaments ja poden demanar-ne la retirada si així ho desitgen.

L’Ajuntament de les Borges, per la seva banda, ha optat per retirar-les, ja que, si bé segons la llei el servei hauria d’estar assegurat fins al 31 de desembre, ja fa temps que aquestes cabines es troben fora de servei.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria d'ampliar l'edat mínima per consumir alcohol?