Adéu a un arbre de més de 50 anys a la plaça Sant Joan per seguretat

REDACCIÓ
12-10-2020
  • Adéu a un arbre de més de 50 anys a la plaça Sant Joan per seguretat
  • Adéu a un arbre de més de 50 anys a la plaça Sant Joan per seguretat

Una empresa especialitzada talarà i retirarà la soca de la gran mèlia situada a la plaça de Sant Joan, just davant de l’església, aquest pròxim dimarts, 13 d’octubre. La retirada d’aquest exemplar (de l’espècie Melia azederach) es durà a terme per seguretat, ja que s’ha detectat que s’ha produït un moviment en la seva base, que ha provocat la seva inclinació i recolzament en el mateix escocell elevat de la plaça.

Els tècnics de Jardineria de la Paeria han valorat la possibilitat de dur a terme un apuntalament, però finalment ha estat desaconsellat ja que per la seva ubicació i l’espai disponible resultava difícil de fer. Per aquest motiu, s’ha decidit prioritzar la seguretat viària i procedir a la seva eliminació. Un cop extret, es disposarà de més informació que permetrà analitzar els motius del seu moviment i inclinació. Durant l’hivern, està previst dur a terme una millora del subsòl d’aquest espai i una nova o noves plantacions, amb canvi d’espècie. 

Ipcena s'oposa a aquesta "dràstica" decisió

L'entitat ecologista Ipcena-EdC s'oposa aquesta la tala d'aquest arbre que porta plantat al menys cinc dècades a la Plaça Sant Joan de Lleida. Apunten que, malgrat estar recolzat damunt de la carpa de la Cafeteria “Lo Marraco”, al mateix temps fa la funció "d'apuntalament" a l'arbre "ja que no està exercint tanta força com per xafar la carpa". 

Consideren que es podria optar per l'estudi realitzat per altres empreses especialitzades en resoldre aquests apuntalaments, "garantint primer de tot la seguretat i, en cas necessari per part de l'Ajuntament, autoritzant el permís de desplaçament de la carpa que alberga la terrassa uns metres per poder salvar l'exemplar degudament".

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?