Afectacions i talls de trànsit aquest diumenge amb motiu de la Festa de Moros i Cristians de Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
20-05-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Afectacions i talls de trànsit aquest diumenge amb motiu de la Festa de Moros i Cristians de Lleida
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

La Guàrdia Urbana de Lleida ordenarà el trànsit aquest diumenge per minimitzar l’afectació durant la celebració de la Festa de Moros i Cristians, que tindrà lloc durant el cap de setmana en diversos carrers de la ciutat. 

La Festa de Moros i Cristians és un esdeveniment lúdic i cultural on els dos bàndols s’exhibeixen per diversos carrers de la ciutat i culmina amb uns parlaments i una batalla entre moros i cristians al Turó de la Seu Vella de Lleida. 

Dissabte tindrà lloc el vermut fester a la Plaça Sant Joan a partir de les 12 hores i a les 19.30 hores es realitzaran les ambaixades a la mateixa plaça. 

Diumenge la celebració s’iniciarà a les 12 hores amb una desfilada infantil amb sortida al carrer Cavallers –edifici del Roser-, Carrer Major i amb arribada a la Plaça Sant Joan.  

A la tarda, la sortida tindrà lloc a partir de les 18.30 hores des de la Porta del Lleó de la Seu Vella i recorrerà el vial d’accés al monument, el carrer Sant Martí, Tallada, Cavallers, Blondel, Saracíbar, Avinguda Madrid i amb arribada a l’Arc del Pont. A partir de les 21 hores al Pont Llevadís de la Seu Vella tindrà lloc la batalla i els parlaments. 

Desviaments previstos  

Per a poder facilitar i garantir el muntatge de la infraestructura de Batalla i Parlaments, així com garantir la concentració de les comparses i bandes de música i la seguretat del recorregut de l’esdeveniment hi ha previstos els següents desviaments: 

Sobre les 14 hores es procedirà al tall de l’accés de vehicles a la Seu Vella (excepte taxi i vehicles de persones amb mobilitat reduïda per descarregar viatgers). Aquest tall es mantindrà fins que hagin finalitzat tots els actes previstos -aproximadament les 23 hores. 

Com a criteri general, a partir del moment de la sortida dels participants, es tallarà i desviarà el trànsit de forma progressiva en el circuit moments abans que la primera comparsa s’aproximi al punt de tall i es recuperarà la circulació tan aviat com l’última comparsa l’hagi passat.

En funció de la quantitat de públic es procedirà abans de la sortida de la primera comparsa al desviament de trànsit de l’avinguda de Madrid, entre plaça Espanya i Agelet i Garriga. 

En funció de la quantitat de públic es procedirà al desviament de trànsit en l’avinguda Doctora Castells per dirigir la circulació en sentit avinguda València – Estudi General, per on es podrà circular fins plaça Espanya per poder accedir a l’interior de la ciutat sense dificultats. 

En funció de la quantitat de públic es procedirà al desviament de trànsit en la Rambla Ferran, a l’alçada del carrer Riquer per dirigir la circulació en sentit plaça Berenguer IV – Princep de Viana - Victoriano Muñoz, per on es podrà circular accedir a l’interior de la ciutat o a Cappont sense dificultats. 

En referència al carrer sant Martí, es desviarà el trànsit pel carrer Universitat en sentit contrari a l’habitual, lloc per on es podrà accedir al Centre Històric sense dificultats.  

Recomanacions de trànsit  

  • Cal evitar circular pel circuit de la desfilada amb el vehicle entre les 17 i les 21.30 hores.
  • Les línies de bus compreses en el recorregut de la desfilada es poden veure afectades puntualment. 
  • Cal seguir en tot moment les indicacions dels agents de la Guàrdia Urbana i de Protecció Civil en els punts de tall, els quals us informaran de la ruta recomanada a seguir.
  • Per les peculiaritats del recorregut i l’horari de la desfilada no es preveuen afectacions significatives en el trànsit de les vies principals de la ciutat. 
Comparteix

També t'interessarà