Afectats pel foc de la Ribera d’Ebre tallaran de nou diumenge la C-12

P.RODELLAR
23-08-2019
  • Afectats pel foc de la Ribera d’Ebre tallaran de nou diumenge la C-12

Per cinquè diumenge consecutiu els afectats pel gran incendi de la Ribera d’Ebre que el mes de juny passat va calcinar més de 5.000 hectàrees tallaran la carretera C-12 a Flix per exigir al departament d’Agricultura ajuts directes a fons perdut. El tall es produirà a partir de les 18.30 hores i s’allargarà fins a les 20.00, coincidint amb les hores de més afluència de trànsit.

Aquesta vegada, els agricultors repartiran els conductors que es vegin perjudicats per la manifestació botelles d’oli provinents de cooperatives i particulars de Bovera i pamflets informatius. “Volem que tothom sàpiga perquè ens estem manifestant i com ens està tractant el departament d’Agricultura”, va explicar el president de l’Associació Agraria de Joves Agricultors (Asaja) de Lleida, Pere Roqué.

Respecte a l’oli, Roqué va afegir que “les botelles formen part de la collita de l’any passat, i les donarem a la gent explicant-los que l’any que ve probablement no n’hi hagi perquè està tot cremat”.

El tall està previst des de les 18.30 hores fins a les 20.00, coincidint amb els moments de més trànsit

Així mateix, el president d’Asaja també va anunciar, d’altra banda, que alguns dels agricultors perjudicats per l’incendi portaran fins al tall de la carretera unes creus de fusta pintades de negre de gairebé un metre de longitud.

L’incendi de la Ribera d’Ebre, que es va originar el passat 26 de juny, és el més important en el que va d’any i va afectar més de 5.000 hectàrees, 1.900 de les quals a Ponent, una xifra que té en compte tot el perímetre en el qual es va treballar i inclou zones que no estan cremades. Les primeres investigacions van concloure, en aquest sentit, que l’origen de l’incendi va ser la combustió d’un abocament de gallinassa mal emmagatzemat en una granja de la Torre de l’Espanyol.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next