Els afectats pel foc de l'Ebre mantenen les protestes

REDACCIÓ
08-08-2019
  • Els afectats pel foc de l'Ebre mantenen les protestes
  • Els afectats pel foc de l'Ebre mantenen les protestes
  • Els afectats pel foc de l'Ebre mantenen les protestes
  • Els afectats pel foc de l'Ebre mantenen les protestes

Agricultors afectats pel gran incendi de la Ribera d’Ebre van decidir ahir a la nit en una assemblea a Bovera tornar a tallar la carretera C-12 al seu pas per Flix diumenge vinent. Serà el tercer consecutiu protestant per la falta d’ajuts per part del departament d’Agricultura. “La primera vegada vam ser unes 50 persones, la segona unes 100 i aquesta esperem ser moltes més”, va explicar el president de l’Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja) de Lleida, Pere Roqué.

Així mateix, durant l’assemblea els agricultors –de Bovera, Llardecans, Maials, Flix i Palma d’Ebre, entre altres municipis– van perfilar els detalls de la marxa lenta de cotxes i tractors que es produirà dimecres vinent, 14 d’agost, des de Lleida fins al departament d’Agricultura a Barcelona per l’autovia A-2. “L’única manera que la marxa no es dugui a terme és que durant aquests 7 dies que queden per fer-la, la conselleria garanteixi que tots els afectats rebin ajuts directes per les pèrdues que han patit”, va concloure Roqué.

Els agricultors afectats per l’incendi continuen exigint ajuts directes a Agricultura

D’altra banda, Unió de Pagesos va organitzar ahir una xarrada informativa a Maials dirigida als afectats per aquest gran incendi que va calcinar el mes de juny passat més de 5.000 hectàrees del Segrià, les Garrigues i Ribera d’Ebre. L’objectiu de la reunió era informar els agricultors de com gestionar els ajuts que el departament d’Agricultura va posar la setmana passada a la seua disposició, entre els quals es troba una línia de crèdits de cinc milions d’euros, els interessos dels quals assumirà la conselleria.

En aquest sentit, el responsable d’organització d’Unió de Pagesos, Carles Vicente, va explicar que “el que nosaltres pretenem és orientar els afectats per aconseguir els ajuts que hi ha ara sobre la taula, tot i que considerem que encara no són suficients”. En aquest sentit, Vicente va assegurar que “el principal ara mateix és sufragar les pèrdues que els productors han patit pel foc i garantir el potencial productiu de les seues explotacions”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...