Afrucat i Educació desenvoluparan cicles formatius amb formació dual

REDACCIÓ
Publicat: 
21-06-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Afrucat i Educació desenvoluparan cicles formatius amb formació dual
    Peu de foto: 
    Foto Afrucat

Montse Baró, presidenta d’Afrucat, i Claudi VidalDirector Territorial d'Educació dels SSTT de Lleida, van signar aquesta dilluns a la seu de l’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya un conveni de col·laboració en formació dual en els àmbits professionals d’Instal·lació i manteniment, de Química i d’Electricitat i d’electrònica.

Baró ha declarat que existeix una demanda per part del sector frutícola de professionals qualificats per fer front als nous reptes tecnològics de les empreses de la fruita i que Afrucat està disposada a participar, a través de les seves empreses, en el desenvolupament d’aquests nous cicles. 

La presidenta d’Afrucat ha manifestat “la necessitat que té el sector en incorporar perfils joves i motivats que acompanyin les empreses en la transformació que vindrà aquests propers anys i que puguin donar resposta a la robotització i a la informatització tan del camp com de les centrals i a la millora continuada de la qualitat de la nostra fruita que ens demana el mercat”.

Vidal s’ha felicitat per la iniciativa que permetrà ampliar l’oferta actual de formació dual i seguir millorant en una Formació Professional de qualitat i en unes titulacions modernes i actualitzades capaces de donar resposta al teixit productiu del país

Segons han explicat els signants, Afrucat oferirà estades a les seves empreses als estudiats d’aquestes noves formacions en règim d’alternança amb formació dual mitjançant un contracte o una beca de formació.

Per la seva banda, el Departament d’Educació es compromet a adequar periòdicament el contingut curricular dels cicles del conveni a les necessitats del sector.

Segons Manel Simon, director general d’Afrucat, “el sistema dual permet que l’alumne s’incorpori en pràctiques a l’empresa a partir del segon any de cursar la formació. Això propicia la coordinació entre les necessitats reals de l’empresa i les modificacions en el currículum de l’alumne, obtenint, al final, un treballador especialitzat que, si l’empresa el necessita a mitjà o curt termini, el pot incorporar”.

Tant Afrucat com el Departament d’Educació s’emplacen a incorporar nous cicles formatius quan les necessitats laborals del sector així ho demandin.

Comparteix

També t'interessarà