Afrucat recomana als pagesos recórrer les sancions injustes per contractació il·legal

REDACCIÓ
Publicat: 
16-02-2021
Actualitzat: 16-02-2021 15:55
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Afrucat recomana als pagesos recórrer les sancions injustes per contractació il·legal
    Peu de foto: 
    Temporer collint pomes

Afrucat, Associació Empresarial de Fruita de Catalunya, ha acompanyat un dels seus fructicultors en el procés de recórrer una sanció de 10.000 euros per contractació il·legal i finalment el jutjat de lo social ha donat la raó al demandant i ha obligat a l’Administració pública a retornar els 10.000 euros que li va imposar de multa més els interessos.

La denúncia es va donar l’estiu passat quan inspecció de treball realitzava un control en una finca i un treballador d’origen senegalès va fugir corrents. Al dia següent el fructicultor i el treballador es van personar davant d’inspecció i llavors es va descobrir que el treballador havia utilitzat els papers d’un parent seu per a formalitzar el contracte. Malgrat el fructicultor desconeixia aquest fet i que el contracte era legal i l’empresari estava al dia de les obligacions fiscals i de la seguretat social, l’Administració el va multar amb 10.000 euros, quantitat que podia rebaixar per pronto pago i rebaixar encara més si assumia la culpa per escrit.

El pagès, assessorat per Afrucat, va decidir al·legar, i li van denegar, va recórrer mitjançant un recurs d’alçada, i li van denegar. Finalment, es va posar en mans d’una advocada i va recórrer la multa via el jutjat de lo social. El jutge ha donat la raó al fructicultor i ha condemnat l’administració a tornar els diners amb interessos. 

La sentència recull que el pagès va obrar correctament, amb un contracte legal i amb totes les obligacions al dia i que, en cap cas, es pot constatar mala fe o mala praxis per la seva part, sinó que va ser el propi pagès el que va ser enganyat.

Manel Simon, director d’Afrucat: “recomanem als nostres fructicultors i a tots els pagesos que contractin personal que defensin els seus drets si creuen que han actuat d’acord a llei. En aquest cas s’ha demostrat que l’acusat ha estat més víctima que infractor”

Simon ha afegit que, “tot i que tots els casos no són iguals, tenim plena confiança en la bona feina dels nostres fructicultors i no es pot permetre que es trobin en una situació d’indefensió si fan les coses de manera correcta”.

El director general d’Afrucat demana a l’Administració que protegeixi els pagesos per donar-los seguretat jurídica.

Comparteix

També t'interessarà