La UGT exigeix mesures per evitar el "frau" en la contractació i en les condicions laborals a la campanya de la fruita

ACN
05-02-2021
  • La UGT exigeix mesures per evitar el "frau" en la contractació i en les condicions laborals a la campanya de la fruita

La UGT FICA de Catalunya ha traslladat aquest divendres al subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, les propostes que planteja el sindicat per a la pròxima campanya de la fruita. Entre aquestes, reclama una actuació decidida de la Inspecció de Treball en la lluita contra el "frau" pel que fa a l'aplicació de les condicions laborals establertes en el conveni un agropecuari de Catalunya (salaris, jornada, allotjament i manutenció), i també contra la contractació irregular. A la vegada, demana un Pla d'actuació conjunt amb les administracions i patronals en matèria de prevenció de riscos laborals. En aquest sentit, la UGT FICA reclama l'establiment d'un protocol anticovid d'obligat compliment per part de les empreses del sector.

El sindicat també proposa un pla d'actuació per "prevenir i erradicar el racisme i la xenofòbia que pateixen els temporers". Segons la UGT, aquest pla hauria d'incloure, entre altres, accions decidides de suport cap a les persones que puguin patir actituds racistes o xenòfobes, i una campanya de conscienciació dirigida al conjunt de la societat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta