El Govern aprova 15 sol·licituds d'ajuts per construir allotjaments per a temporers a Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
21-03-2024
Actualitzat: 21-03-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Govern aprova 15 sol·licituds d'ajuts per construir allotjaments per a temporers a Lleida
    Peu de foto: 
    Delegació del Govern de Lleida

El Departament d'Acció Climàtica ha donat llum verda a 17 sol·licituds presentades per productors fructícoles de Catalunya per rebre ajuts destinats a la construcció, habilitació, reforma, ampliació i condicionament d'allotjaments temporals per a temporers agraris. D'aquestes, 15 són de Lleida, mentre que les dues restants provenen de productors de Girona i Tarragona. Tot i que inicialment es van presentar 38 sol·licituds, la inversió total aprovada ascendeix a 2.460.166 euros, amb una ajuda de 1.119.843 euros. Les resolucions oficials es faran públiques en breu.

Montse Bergés, delegada de Govern a Lleida, va destacar la importància d'aquests ajuts durant la primera reunió de la Comissió de Coordinació de la Campanya Agrària de Lleida per al 2024. Segons Bergés, aquests ajuts han rebut una acollida molt positiva, doncs s'espera la creació o renovació de 356 places d'allotjament una vegada finalitzin els projectes subvencionats. A més, es va comprometre a habilitar una nova convocatòria d'ajuts a finals de 2024. La darrera línia de subvencions d'aquest tipus es va posar en marxa al 2006 amb un pressupost de 380.000 euros.

Es facilita la creació d’allotjaments per a temporers a l’Horta
Peu de foto: 
Ajuntament de Lleida

Respecte a la necessitat d'allotjaments temporals, especialment a Lleida, s'ha elaborat un mapa actualitzat de les opcions d'allotjament públic a la regió, amb la col·laboració de diversos actors implicats, per abordar aquesta problemàtica.

A més dels ajuts per a allotjaments temporals, es mantindrà el suport a la contractació de fins a 75 persones dinamitzadores per un període de 6 mesos, així com una línia d'ajuts destinada a empreses agràries de proximitat. També es preveu l'atenció a situacions de vulnerabilitat mitjançant la Comissió per la vulnerabilitat, que monitoritzarà i gestionarà les necessitats bàsiques dels temporers.

Amb les previsions i mesures establertes, es preveu una temporada de campanya agrària amb recursos suficients per fer front a les necessitats del sector, tot adaptant-se als possibles efectes adversos del canvi climàtic, com la sequera.

Comparteix

També t'interessarà