Agredeix la seua parella i la deixa mig nua al carrer a la Bordeta

REDACCIÓ
31-12-2018
  • Agredeix la seua parella i la deixa mig nua al carrer a la Bordeta

La Guàrdia Urbana va detenir ahir al matí un individu de 24 anys mentre agredia suposadament la seua parella, de 18, en ple carrer a la zona del Parc de l’Aigua, a la Bordeta. Els agents van acudir a la zona alertats per la trucada ciutadana que relatava els fets que van ocórrer al carrer Margarida Xirgu. Allà, els urbans van trobar el jove agredint la noia, que estava mig nua. La jove, que va patir contusions i una mossegada en un dit, va ser traslladada al Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Prat de la Riba per ser sotmesa a una valoració mèdica, mentre que el detingut, de nacionalitat uruguaiana i domiciliat fora de Lleida, va passar a disposició del jutjat de guàrdia. En el moment de la detenció, l’arrestat portava a l’interior del seu vehicle dos gossos, un dels quals de raça perillosa, que també van ser intervinguts pels agents que van actuar en el servei.

Per la seua part, la Paeria va posar en marxa els protocols per a dones maltractades, que s’activen de forma immediata quan es té coneixement d’un delicte masclista. Segons va explicar la tinent d’alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, es farà un seguiment a la víctima per iniciar un acompanyament a través dels serveis socials i psicològics per valorar la seua situació. Segons Mestres, s’ha de comprovar, també, si la jove té família i un entorn en el qual es pugui recolzar en aquestes circumstàncies. “El protocol detectarà les necessitats de la jove per atendre-la de la millor manera possible”, va assenyalar.

Aquest any la Urbana ha arrestat 36 homes per violència masclista a la ciutat de Lleida. L’últim cas es va produir per Sant Esteve, quan un home de 34 anys va agredir la seua parella i la filla d’aquesta, que intentava protegir la seua mare, en un habitatge de Pardinyes. La dona, en el moment de l’agressió, portava un nadó en braços. Entre els casos més greus aquest any es troben el d’una dona atacada amb una destral per la seua parella (que es va suïcidar) en una casa de Vila Montacada i una altra dona ferida al ser apunyalada pel seu excompany sentimental en ple carrer a Lluís Companys.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...