Aitona, administració capdavantera en transformació digital

REDACCIÓ
08-10-2020
  • Aitona, administració capdavantera en transformació digital

Si el 2019 el Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (OAC) ja va atorgar al consistori aitonenc el segon premi en la categoria de municipis de 1.001 a 5.000 habitants en reconeixement a la implementació i l’ús dels serveis d’administració electrònica; aquesta tardor, l’OAC ha publicat recentment un Índex de Maduresa Digital de les administracions catalanes que situa l’Ajuntament d’Aitona en el tercer lloc del rànquing de municipis de les Terres de Lleida, per davant per exemple de grans ciutats com la de Lleida.

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “des de l’Ajuntament oferim a tots els nostres veïns i veïnes la possibilitat de realitzar pràcticament tots els tràmits existents a través de mitjans electrònics. Fins i tot, fem certificats digitals que faciliten molt la vida a la nostra gent, ja que l’idCAT mòbil cada cop és més necessari per a fer aquestes gestions”.

La batlle aitonenca, a més, afegeix que “l’administració electrònica s’ha demostrat un instrument especialment necessari i eficaç durant aquesta pandèmia, a la qual Aitona ha arribat preparada en aquest aspecte”.

Què és l’Índex de Maduresa Digital de les administracions catalanes?

L’Índex de Maduresa Digital de les administracions locals catalanes és una nova eina que l’AOC posa a la disposició d’administracions i ciutadania per a conèixer el grau de transformació digital dels consistori i consells comarcals i poder comparar-ho amb altres ens locals. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta