Aitona ‘estrena’ biblioteca, amb connexió a 15 milions de llibres

J.B.
10-02-2019
  • Aitona ‘estrena’ biblioteca, amb connexió a 15 milions de llibres
  • Aitona ‘estrena’ biblioteca, amb connexió a 15 milions de llibres

La biblioteca municipal Domingo Espax d’Aitona comença a celebrar aquest any el seu vintè aniversari en gran: integrada per fi al sistema públic de lectura de Catalunya i connectada per tant a tota la xarxa bibliotecària del país. La consellera de Cultura, Laura Borràs, va presidir ahir l’estrena d’aquest salt de qualitat inaugurant també les obres de remodelació de les instal·lacions efectuades en els últims mesos i que han suposat una inversió superior als 90.000 euros, amb aportacions de la conselleria (74.660), l’IEI (15.252) i l’ajuntament (2.372).

Borràs va destacar que “amb la posada en marxa a la primavera del carnet comú i el catàleg únic del servei de préstec interbibliotecari, els usuaris d’Aitona tindran a la seua disposició fins a 15 milions de llibres i documents de les més de 400 biblioteques públiques de Catalunya, interconnectades a través de la xarxa”. L’alcaldessa i vicepresidenta de la Diputació, Rosa Pujol, va tenir un record per a la família de la persona que dóna nom a l’equipament des del 2010, Domingo Espax, un veí molt estimat, músic i referent cultural a la localitat, i va remarcar que “avui a Aitona projectem cultura en majúscules, perquè la cultura és allò que ens salva i ens fa lliures”. La consellera va al·ludir a “la repressió i el judici” del procés, que arrancarà dimarts, assenyalant que “vivim l’hivern de l’esperit”, però desitjant que la inauguració d’aquesta biblioteca doni pas a “un hivern de l’esperança, perquè som al costat correcte de la història”.

D’altra banda, Borràs va mostrar la seua confiança que el fre de Madrid adoptat divendres a la negociació amb el sobiranisme “no té per què afectar” els compromisos d’inversió del ministeri de Cultura amb la Seu Vella o el Museu Morera. “Nosaltres estem sempre oberts al diàleg perquè als problemes polítics cal donar respostes polítiques”, va afegir.

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que Lleida és una ciutat segura?