Així és el supermercat més modern de Lleida

REDACCIÓ
28-05-2021
  • Així és el supermercat més modern de Lleida
  • Així és el supermercat més modern de Lleida
  • Així és el supermercat més modern de Lleida

La cadena de supermercats lleidatana Plusfresc va inaugurar el 2001 a Lleida la botiga Sunka, un espai creat amb la voluntat de millorar l'experiència de compra a través d'espais i serveis diferencials. Vint anys després, Plusfresc ha ampliat i reformat aquest espai per impulsar un nou model de compra enfocat a l'experiència del client i centrat en la innovació, la tecnologia i la omnicanalitat. “Volíem crear una proposta única i això ens va portar a visitar diverses ciutats europees, com Kíev, Florència, Colònia o París, per a conèixer no sols projectes de 'retail' rellevants i punters des del punt de vista tecnològic, sinó també estils arquitectònics i artístics que pensàvem que podrien contribuir a nodrir i configurar el nou Sunka”, explica Francisco González, director general de Plusfresc.

El resultat és un local de 2.000 m² amb espais enfocats a noves famílies de productes i serveis específics diferencials configurats de manera responsable amb l'entorn – com passa en la resta dels seus establiments, no s'utilitzen bosses de plàstic, s'ha implementat tecnologia d'il·luminació LED i s'han instal·lat murals frigorífics amb portes de cristall -. La nova botiga constitueix a més un homenatge a les terres lleidatanes, amb records i referències constants al territori com a reivindicació de les arrels i els valors de Lleida. 

 

A les seccions habituals presents a la botiga, com són els espais de fruita i verdura, carnisseria, peixateria i forn, s'afegeixen ara les zones reservades a noves famílies de productes. En aquest sentit, en el nou Sunka es pot trobar el Racó del Pernil, el Racó Gurmet, la Formatgeria, la zona del Granel, el Taller de Fruita i l'Espai Eco-Bio. També disposa d'un Celler amb vins d'importació i de la terra. La companyia ha instal·lat en aquesta zona una Tauleta a través de la que els clients poden buscar productes, ampliar informació, demanar l'ajuda d'un assessor especialitzat i fins a localitzar el producte a la botiga a través d'un sistema d'il·luminació automàtic. “En seleccionar un determinat vi, la tauleta mostra l'espai en el qual està situat i s'il·lumina la seva etiqueta electrònica perquè el client pugui trobar-lo de manera fàcil i ràpida”, exposa González.

Un dels nous serveis és el PlusAjuda, un quiosc a través del qual els clients poden demanar ajuda sobre diferents temes i que està connectat a un sistema electrònic que avisa de manera immediata al personal de la botiga a través dels SmartWatch que porten tots els treballadors. També es poden fer les compres en l'establiment des del mòbil a través de l'App del supermercat, a la qual s'hi afegeix la instal·lació de caixes de 'autoescanning'.

Un dels trets diferenciadors d'aquesta botiga ha estat sempre l'Espai Sunka, destinat a l'organització d'activitats com a tallers de cuina, 'showcookings' i maridatges, entre altres iniciatives. Aquesta zona es divideix en tres espais: una cuina i dues sales multifuncionals totalment equipades per a fer reunions tant d'empresa com particulars.

La botiga compta també amb l'Àgora, un espai cultural i social especialment pensat per a la realització d'iniciatives com a presentacions, xerrades o lectures de poemes, o simplement per a asseure's a descansar i gaudir de la lectura. A més, el nou Sunka compta amb un racó dedicat a l'intercanvi de llibres.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?