Així serà la Festa Major 2024 de Lleida

REDACCIÓ / Pau Vilaró
Publicat: 
29-04-2024
Actualitzat: 16-05-2024 21:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Així serà la Festa Major 2024 de Lleida
    Peu de foto: 
    Pau Vilaró

La Festa Major de Sant Anastasi se celebrarà del 9 al 12 de maig amb una variada oferta d'activitats i concerts. Aquesta festa, com altres celebracions a la ciutat, vetllarà per la seguretat dels assistents amb la presència de punts lila i la campanya “1.000 ulls”.


La ciutat de Lleida ja està preparada per viure les seves festes grans amb la celebració de la Festa Major de Sant Anastasi, que tindrà lloc del 9 al 12 de maig. La festa començarà amb el pregó el dijous 9 de maig i acabarà el diumenge 11 amb un magnífic castell de focs artificials al marge esquerre del riu Segre. En total, s'han programat fins a 250 activitats que es desenvoluparan en quatre escenaris delimitats i distribuïts a la zona dels Camps Elisis.

L'Ajuntament de Lleida ha treballat intensament per garantir unes festes majors segures i tranquil·les mitjançant la campanya "1.000 ulls". Això implicarà la instal·lació de punts liles a la ciutat, especialment destinats a les dones, així com l'atenció lila rainbow i la intervenció de les nits Q.

Avui, l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat dels regidors Pilar Bosch i Xavier Blanco, ha presentat el cartell i el programa de la Festa Major de Lleida 2024 a la Casa dels Gegants, malgrat la presència de la pluja. Amb un toc d'humor, l'alcalde ha comentat: "Que plogui tot el que vulgui, però que a la festa ens doni una mica de descans. Estic emocionat, semblo l’alcalde de l’aigua, perquè va ploure a la cavalcada i en festes grans sempre acaba plovent. Esperem que sigui el preludi d’un estat de benestar d’una ciutat que floreix i que avança plena d’oportunitats”.

El cartell d'aquest any ha estat realitzat per l'artista Sònia Alins i combina elements surrealistes i romàntics. "Vull agrair a la Paeria i al Fèlix per confiar en la realització d’aquest cartell. Em fa molt feliç i orgullosa. Algú que no conegués les festes de Lleida veuria els bastoners, els diables, els castellers, el marraco, gegants, capgrossos… tenim una vida cultural grandíssima a Lleida. També el cartell els colors són un homenatge a la primavera”, ha comentat Sònia Alins.

Pau Vilaró

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Lleida, Pilar Bosch, ha explicat que s'han pres especials mesures perquè les festes siguin tranquil·les per a tothom, especialment per a les dones. Això inclou la instal·lació de punts liles, l'atenció lila rainbow i la intervenció de les nits Q. A més, s'han incorporat pictogrames inclusius en els diferents espais de la festa perquè siguin comprensibles per a tothom.

D'altra banda, el regidor de Festes, Xavier Blanco, ha detallat els diferents espais i escenaris de la Festa Major de Sant Anastasi 2024. Hi haurà un total de 4 escenaris: l'escenari principal als Camps Elisis, l'escenari del pavelló, l'escenari d'orquestra i l'escenari de la glorieta, a més d'activitats a la plaça de Sant Joan. Blanco ha assegurat que es vetllarà perquè les festes siguin segures amb la campanya 1.000 ulls i que tothom pugui gaudir de la festa.

Entre les novetats d'enguany, l'ofrena es farà dins de l'església de Sant Joan i s'han inclòs diferents escenaris perquè la gent pugui gaudir de diversitat musical. L'escenari principal acollirà actuacions de Boikot, Crim, El Último Tributo, Burning, Tribade o el Pony Pisador, entre d'altres. L'Ajuntament ha treballat per oferir unes festes majors segures, delimitant els espais per fer els accessos més clars i establir punts de seguretat per garantir un ambient tranquil i segur.

L’alcalde de Lleida ha volgut destacar que la Festa Major de Sant Anastasi "és una festa pensada per a tothom, per a les famílies, joves, adolescents, persones grans… Volem que la ciutat sigui una ciutat de festa, però també volem que siguin unes festes segures, sobretot en clau de dona. Hi haurà fins a 4 punts d’atenció als Camps Elisis”.

Ajuntament de Lleida
Comparteix

També t'interessarà