Alba Vallejo: “L’amor romàntic de tota la vida és el que persegueix la gent que vol una parella estable”

LLEIDACOM / Gerard Amigó
16-01-2019
 • Alba Vallejo: “L’amor romàntic de tota la vida és el que persegueix la gent que vol una parella estable”

Actualment hi ha moltes persones solteres que, per algun motiu o altre, encara no han trobat la seva mitja taronja. Les agències matrimonials poc a poc han anat deixant pas a les aplicacions per conèixer gent com Tinder, Badoo, Adopta un tio… Avui volem conèixer més a fons Cites a Cegues, un innovador mètode per buscar parella. La directora – fundadora és l’Alba Vallejo, una vigatana que resideix des de fa 15 anys a La Seu d’Urgell.

 • Presenta’ns Cites a Cegues, què és?

És una pàgina web que pretén ajudar a les persones que vulguin trobar una parella estable. Ens situem a mig camí entre el que serien les agències matrimonials de tota la vida i les actuals aplicacions que existeixen per la cerca de parella. Per un costat oferim l’assessorament, l’atenció personalitzada, l’anonimat que ofereixen les agències matrimonials, i per l’altre la practicitat que suposa buscar parella a través d’internet amb una base de dades molt més gran que la d’una agencia matrimonial.

 • Com sorgeix la idea?

Cites a Cegues sorgeix fa un any de l´observació de que hi ha moltes persones que volen tenir parella estable i els costa. Han provat de trobar parella a través de les xarxes, però molt sovint han acabat amb una espècie de desgast derivat del poc ajust de les expectatives que es té i el que es troba. La finalitat que hi ha darrere d’una persona que busca parella en una app no està definida. Nosaltres deixem molt clar que volem que es registrin a la nostra web persones que busquin una parella estable, i les que busquin un altre tipus de relació ja tenen altres vies. Gran part de l’èxit passa pel compromís que hi ha des del minut 1, quan un respon un qüestionari extens que pren el seu temps. L’altre filtre seria el servei de pagament, nosaltres creiem que ningú que busqués un contacte ocasional utilitzaria un servei de pagament.

 • Com funciona Cites a Cegues?

Bé, el mètode que utilitzem té cinc passos:

1.   Registrar-se online. És totalment gratuït.

2.   Completar el perfil amb un qüestionari molt extens, que és totalment confidencial.

3.   Temps d’espera. Un cop completat tot el registre l’equip d’assessors busca un perfil idoni i es proposa la cita.

4.   En el moment en què s’accepta la cita es fa un pagament de 50 euros en concepte de gestió.

5.   S’organitza la cita a cegues que consisteix en un sopar en un dels restaurants col·laboradors. El sopar va a càrrec dels clients del servei sense comissió per l’empresa.

 • Quins paràmetres de selecció utilitza a l’hora de buscar parella?

Per un costat hi ha un seguit de criteris objectius: edat, població, formació, competències, distància… aquesta part és fa amb l’ajuda de la tecnologia, i la segona requereix una feina de llegir i analitzar els textos i les fotografies que els clients ens fan arribar.

 • Està assegurada la cita pels usuaris?

No, el nostre compromís és oferir cita a les persones que veiem amb una compatibilitat alta. El que tenim clar és que no proposarem cap cita que no vegem clara. Això vol dir que com a mínim aquelles dues persones sentiran que està compartint un sopar amb una persona propera als seus interessos. El que no volem és que ningú marxi del sopar amb la sensació d’engany. Pot o no sorgir la connexió, la persona pot pensar que no acaba de ser del tot el seu estil. Volem que objectivament parlant pensin que aquella selecció ha estat ben feta.

 • Quin és el perfil de Cites a Cegues?

Mira, pel que fa a la franja d’edat el gran gruix d’usuaris tenen entre 35-55 anys. Això no vol dir que no hi hagi gent de la vintena ni més grans de 60, que també n’hi ha. Pel que fa al gènere, tenim una mica més de dones que homes, però s’ha anat corregint. Abans teníem un 60% de dones i un 40% d’homes. Crec que hem aconseguit que el missatge de que la web, buscar parella estable, hagi arribat. Realment la gent és molt transparent, el fet que sigui informació sigui confidencial fa que s’obrin moltíssim.

 • De quin entorn professional provenen aquestes persones, heu observat alguna tendència?

Hi ha de tot. Tenim gent de diferents professions. Si alguna cosa te’n dones compte darrere d’una base de dades tant gran és que hi ha tantes vides com colors. Hi ha moltes formes de vida diferents amb el denominador comú de que tots acabem perseguint el mateix, trobar una persona amb la qual fer un camí agradable.

 • Quin és el percentatge d’èxit formant parelles?

És molt difícil de saber-ho amb exactitud perquè hi ha cites que van bé, et diuen que tindran una segona cita, però després no sabem si hi ha una tercera. I aquí nosaltres ja aturem el fil perquè un cop han tingut la cita, uns et demanen que els donis de baixa, d’altres et demanen que els hi posis el perfil en pausa. No es pot quantificar ben bé per això, perquè cadascú agafa un camí diferent. Ara bé, la dada que tenim a mà és que 9 de cada 10 persones ens reconeixen la feina ben feta, ens diuen que recomanarien el servei i repetirien l’experiència. Gairebé un 60% de la gent tenen una segona cita pel seu compte, després ja es difícil de saber el què passa entre les dues persones.

 • Com han evolucionat les relacions fins a l’actualitat?

Jo penso que l’amor romàntic de tota la vida, per molt que canviïn les coses, és el que persegueix la gent que vol estar en parella. Cada vegada hi ha més facilitats per comunicar-nos a través de les tecnologies, però potser hi ha menys esforç perquè la comunicació sigui de tu a tu, més real. La comunicació a través de WhatsApp és molt fàcil, jo crec que ha posat en evidencia que a les persones ens és molt fàcil expressar les nostres emocions amb caretes, però no ho és tant fer-ho amb paraules. I això és pot extrapolar amb tot. Jo et diría que perseguim el mateix que anys enrere, l’amor romàntic, però alhora potser ens falta posar una mica de la nostra part i no esperar que les coses siguin tan ràpides i tan immediates.

 • Creus que l’aparició de pàgines webs com aquestes són una adaptació al 2.0?

Sí, bé, és el que perseguim nosaltres. Ajuntar aquelles coses bones que havíem deixat enrere amb la modernitat i amb tot el que ens ofereix les xarxes avui en dia. Potser és molt aviat per saber si la gent ho percep o no, el que sí que veiem és que abans havíem d’explicar més sovint el mètode de funcionament, i ara la gent ja ve molt documentada.

 • Com creus que serà el món de les cites dintre de deu anys?

Crec que hi ha molt camí per recórrer. De fet a Estats Units hi ha empreses de cites de tota mena. És un sector que mou una gran quantitat de diners, això vol dir que hi ha demanda, interessa i vol dir que estem tot just encetant aquest sector a Espanya.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta