L’alcalde de les Borges porta al jutge el portaveu d’Ipcena

X. R.
05-10-2018
  • L’alcalde de les Borges porta al jutge el portaveu d’Ipcena

L’alcalde de les Borges, Enric Mir, va anunciar ahir una querella contra el portaveu de l’entitat ecologista Ipcena, Joan Vàzquez, per injúries i calúmnies. Ahir es va celebrar un acte de conciliació en el qual Mir demanava que Vàzquez es retractés d’unes declaracions en les quals acusava el primer edil d’irregularitats per haver cobrat 172.000 euros de l’ajuntament per la venda de gasoil de la seua empresa al consistori de la capital de les Garrigues. Mir va assegurar que “els advocats es posaran a treballar en la querella i la intenció és presentar-la, malgrat que ara és necessari valorar aspectes jurídics”. Per la seua part, Vàzquez es va negar a retractar-se de les seues declaracions tal com va demanar Mir. Els fets es remunten al mes de juny passat, quan Ipcena va emetre un comunicat en el qual defensava l’alliberament de l’autopista AP-2 i es va mostrar contrària al desdoblament de la carretera N-240 que reclama l’alcalde. Segons Vàzquez, Mir va publicar un article a la premsa en el qual defensava que “la majoria de la societat lleidatana i catalana ja coneix la poca credibilitat que té a l’hora de defensar sincerament l’ecologia”.

Davant d’aquestes declaracions, Vàzquez va assegurar que “Mir, en la seua primera etapa com a regidor d’Hisenda i Promoció Econòmica”, hauria “cobrat de l’ajuntament uns 172.000 euros de la venda de gasoil” de la seua empresa familiar, uns fets que va qualificar com una “actuació delictiva i d’un contingut corrupte innegable”. La Fiscalia ja va tancar el 2017 una causa per una denúncia anònima sobre el subministrament de gasoil a l’ajuntament per part de l’empresa familiar de Mir. Fiscalia va concloure que no existien indicis de delicte, ni mentre Mir va ser regidor al govern, entre 2003 i 2007, ni tampoc després d’assumir l’alcaldia a partir del 2011.

Vàzquez va animar Mir a presentar la querella i va assegurar que “estem preparats per defensar-nos”, encara que li va aconsellar que no ho faci “perquè és Mir qui es presenta a les eleccions i si hem de remoure temes de l’ajuntament ho farem perquè ens hem de defensar”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next