Alcaldes del Segrià demanen que les explotacions de regadiu amb restriccions es puguin assegurar per risc de sequera

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
01-12-2023
Actualitzat: 01-12-2023 20:02
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Alcaldes del Segrià demanen que les explotacions de regadiu amb restriccions es puguin assegurar per risc de sequera
    Peu de foto: 
    Foto: Consell Comarcal del Segrià

El Consell de les Alcaldies ha aprovat una Declaració Institucional per unanimitat


Els alcaldes del Segrià demanen que les explotacions de regadiu amb restriccions de reg per causes meteorològiques adverses i no controlables pel propi agricultor es puguin assegurar per risc de sequera. És tracta d'un dels cinc punts de la Declaració Institucional sobre la sequera que el Consell Comarcal del Segrià ha aprovat aquest dijous en el marc del Consell de les Alcaldies. Així mateix, el document també exigeix que s'apliqui aquesta garantia en els plans d'assegurances que ja han iniciat el termini de contractació. La Declaració Institucional es trametrà a Agroseguro i a tots els Ajuntaments de la comarca per tal que aprovin una moció, manifest o declaració institucional de suport.

La Declaració Institucional també acorda trametre l'acord al Department d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, així com al Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

El Consell d'Alcaldies s'ha celebrat amb l'assistència de la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, qui ha considerat que la sequera és un tema que "preocupa ara i en el futur, per la qual cosa haurem de prendre mesures a llarg termini".

Així mateix, Bergés ha conversat amb els alcaldes sobre temes com la industrialització i el transport escolar, entre altres.

Comparteix

També t'interessarà