Alcarràs, Soses i Torres descarten obrir piscines

REDACCIÓ
01-08-2020
  • Alcarràs, Soses i Torres descarten obrir piscines

Alcarràs, Soses i Torres de Segre han descartat de forma definitiva obrir aquest estiu les piscines municipals. Així ho van corroborar ahir els ajuntaments d’aquests tres municipis veïns del Segrià, que el mes juny van acordar retardar l’obertura a l’espera de conèixer l’evolució de la crisi sanitària. Els rebrots de Covid-19, el confinament d’aquestes i altres localitats del Baix Segre d’aquest mes de juliol i la possibilitat de contagis a les piscines han portat els consistoris a reafirmar-se en el tancament la resta de l’estiu.

A aquestes preocupacions, s’hi suma el dèficit que generaria per a les arques municipals obrir les piscines durant tot just un mes i mig (tanquen cada any a mitjans de setembre) i amb un aforament reduït per evitar contagis de coronavirus. Així, l’ajuntament d’Alcarràs va indicar que, en cas d’obrir-les, el dèficit podria passar dels prop de 30.000 euros que registren cada any fins uns 90.000.

L’alcalde, Manel Ezquerra, va afirmar que “en el seu moment no va ser una decisió fàcil, però ara estic satisfet d’haver-la pres”. El fet que altres municipis obrissin al públic les piscines, va explicar, va suposar en un primer moment pressió per als consistoris que no ho feien. Tant Ezquerra com l’alcaldessa de Soses, Sandra Marco; i l’alcalde de Torres de Segre, Joan Carles Miró, van explicar que actualment no reben queixes dels veïns per mantenir aquestes instal·lacions tancades. “Comprenen que es tracta d’una qüestió de salut”, va afirmar en aquest sentit Marco.

Miró, per la seua part, va recordar les restriccions pel confinament (que al principi van prohibir obrir piscines) i la incertesa fins que es va aixecar dimecres. “No sabíem res amb temps, i ara obrir les piscines per a només un mes i mig és inviable”, va valorar.

La decisió d’aquests tres consistoris arriba quan Artesa de Lleida ha obert les piscines aquesta mateixa setmana. Per la seua banda, Alfés les ha tancat per por del coronavirus, si bé el consistori ha anunciat que les reobrirà avui mateix (vegeu el desglossament). També Almatret va anunciar ahir que només les obrirà a abonats.

Alfés, després de tancar-les dilluns, les reobre avui

Les piscines d’Alfés, tancades des de dilluns passat per por de contagis de coronavirus, tornaran a obrir avui les portes al públic. Així ho va anunciar ahir l’ajuntament a través d’un nou ban municipal, cinc dies després d’emetre’n un altre que anunciava la clausura “fins a nova ordre” de les instal·lacions. Val a recordar que altres municipis han adoptat mesures per evitar en la mesura que sigui possible la presència de banyistes forans i donar prioritat als veïns. És el cas de Maials, que aquest cap de setmana no vendrà entrades i només permetrà entrar a abonats, en la seua pràctica totalitat veïns del poble.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?