Alcoletge tanca les primeres jornades AntiRacistes 'Som Segrià'

REDACCIÓ
21-11-2021
  • Alcoletge tanca les primeres jornades AntiRacistes 'Som Segrià'
  • Alcoletge tanca les primeres jornades AntiRacistes 'Som Segrià'

Alcoletge va tancar aquest divendres a la nit els actes de les I Jornades Antiracistes 'Som Segrià', organitzades pel Consell Comarcal del Segrià dins el Programa de dinamització cívica per l'emancipació juvenil "Segrià Dinàmic" i el projecte “Al Segrià, iguals” i al voltant del Dia Internacional per la Tolerància.

L'última sessió de les jornades va consistir en un Poetry Slam, on set joves van participar en una batalla de rimes de denúncia i contingut antiracista, amb Olza Olzeta com a artista convidada. Les guanyadores van ser Hafsa Rajjaf, Maribel Sánchez i Déborah Liba-Pangou. Tot seguit va tenir lloc l'anomenada 'Antiracistfest', amb la música de Bacata, Jan Villalba i Lasta Sanco.

La cloenda va comptar amb la participació del vicepresident del Consell Comarcal, Toni Bosch, i l'alcalde d'Alcoletge, Josep Maria Gras, entre altres representants municipals. Bosch va fer una valoració molt positiva de les jornades: "S'ha donat veu a aquelles persones que moltes vegades no en tenen i hem pogut conèixer diverses cares del racisme que malauradament encara viuen alguns veïns i veïnes". Per a Bosch, és fonamental "tenir espais de reflexió i debat i treballar per la transformació social per acabar amb les discriminacions per raó de raça, religió, sexe, pensament o de qualsevol tipus".

Durant tota la setmana, s'han fet una desena de xerrades i activitats culturals a Alpicat, Rosselló, Alcarràs, Almacelles i Alcoletge emmarcades en cinc sessions temàtiques: ‘Feminisme decolonial i afrofeminisme', ‘Joventut travessada pel racisme i la xenofòbia’, ‘Migracions forçades’, ‘Joves Migrats Sols i Islamofòbia’, i la ‘Antiracistfest’ com a cloenda.

La iniciativa compta amb la col·laboració de "Jove_Segrià" i el Punt de Voluntariat del Segrià, el Departament de Drets Socials, els cinc ajuntaments participants (Alpicat, Rosselló, Alcarràs, Almacelles i Alcoletge) i Cases de la Música.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta