Àlex Bach Ariza, nou investigador ICREA de la UdL per impulsar la recerca en boví lleter

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
05-12-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Àlex Bach Ariza, nou investigador ICREA de la UdL per impulsar la recerca en boví lleter
    Peu de foto: 
    Àlex Bach ©Departament de Ciència Animal UdL

La Universitat de Lleida (UdL) ha reforçat el seu Departament de Ciència Animal amb la incorporació d'Àlex Bach Ariza com a investigador ICREA, especialista en boví lleter. Bach, amb una trajectòria internacional destacada en el camp de la producció animal, centrarà els seus esforços en obrir noves línies de recerca per millorar l'eficiència i la sostenibilitat de les explotacions lleteres.

Llicenciat en Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona i amb un màster i doctorat en producció animal per la Universitat de Minnesota (EUA), Bach liderarà estudis sobre la calostrogènesi, el procés de formació del calostre, amb l'objectiu d'entendre el seu impacte en la salut i el desenvolupament de les vedelles. A més, aprofundirà en la relació entre la nutrició i la funció reproductiva dels bovins i investigarà formes d'optimitzar la producció de llet per millorar la rendibilitat econòmica i reduir l'impacte ambiental de les granges.

Amb més de 25 anys d'experiència en investigació, Bach ha combinat la seva carrera acadèmica amb el món empresarial. Va dirigir el Departament de Producció de Remugants de l'IRTA fins al 2017 i va fundar la start-up Dairy Information & Technologie Services, que implementa solucions d'intel·ligència artificial per optimitzar les explotacions lleteres. A més, compta amb set patents al seu nom i ha estat membre actiu en comitès científics de l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària i del Consell Europeu de Recerca.

La incorporació d'Àlex Bach eleva a tres el nombre de professors ICREA que actualment treballen a la UdL. S'uneix a Gustavo Slafer, expert en fisiologia de cultius, i João Marques-Silva, especialitzat en intel·ligència artificial. Aquest fitxatge reforça la vocació de la UdL per impulsar la investigació d'excel·lència en àmbits clau com l'agricultura, la ramaderia i la tecnologia, consolidant la institució com un referent en innovació i sostenibilitat.

L'experiència de Bach, que combina una sòlida base científica amb una mirada aplicada al sector productiu, promet aportar solucions innovadores a la indústria lletera, abordant desafiaments globals com la seguretat alimentària i l'adaptació al canvi climàtic.

Comparteix

També t'interessarà