Alfarràs consulta els veïns sobre diverses obres i fires

X.R.
02-10-2019
  • Alfarràs consulta els veïns sobre diverses obres i fires

Els veïns d’Alfarràs podran decidir sobre les inversions que es portaran a terme al municipi a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat. L’ajuntament celebrarà del dilluns 7 al dissabte 12 la primera de les consultes populars del mandat, en la qual podran participar tots els majors d’edat que estiguin empadronats en aquesta localitat. L’alcalde, Joan Carles Garcia (JxCat), va explicar que la proposta del consistori és rehabilitar l’avinguda Catalunya i la plaça Lluís Companys. Els veïns també podran aportar altres actuacions per dur-les a terme amb el PUOSC.

Així mateix, els habitants d’Alfarràs decidiran si les fires de la Truita i del Préssec han de ser biennals. Actualment, la primera se celebra a l’abril i la segona, a l’octubre. La iniciativa busca millorar el finançament d’aquests certàmens. Els veïns també podran elegir si a la façana de l’ajuntament s’ha de penjar una pancarta demanant la llibertat dels independentistes presos.

Garcia va apuntar que a la campanya de les municipals ja van anunciar que moltes decisions pressupostàries i polítiques es prendrien a través de consultes.

Avui tindrà lloc una sessió destinada a joves de 12 a 21 anys, per donar a conèixer les particularitats del procés i fer les primeres propostes.

Entre el 14 i el 27 d’octubre s’obrirà la fase de presentació d’iniciatives i del 15 al 29 de novembre els tècnics municipals les analitzaran. Aquest any se celebrarà una sessió de debat de les propostes seleccionades, que tindrà lloc el 9 de desembre, mentre que del 20 al 26 de gener es podran votar les iniciatives. El febrer de l’any que ve es presentaran els resultats.

Tercera edició del pressupost participatiu de Torrefarrera

L’ajuntament de Torrefarrera ha posat en marxa la tercera edició dels pressupostos participatius perquè els veïns majors de 16 anys decideixin a què destinar 55.000 euros dels comptes municipals del 2019.

Comparteix

També t'interessarà