Alguaire acull de nou proves de drons tot i que encara no hi poden volar

R. RAMÍREZ
08-05-2018
  • Alguaire acull de nou proves de drons tot i que encara no hi poden volar

Alguaire torna a acollir proves d’un prototip de dron, una activitat que l’empresa Singular Aircraft va estrenar a l’aeroport lleidatà l’any 2013. Aquesta mateixa firma és la que ha portat a terme aquesta setmana tests amb un nou aparell, malgrat que ara per ara s’ha de limitar a fer-los a terra. La nova normativa estatal sobre aeronaus no tripulades, en vigor des del mes de desembre passat, va ampliar les zones que aquests aparells poden sobrevolar i va incloure-hi espais urbans. Tanmateix, va mantenir el veto a fer-los volar en aeroports comercials, una prohibició que la Unió Europea (UE) va establir per a tots els aeroports en terra comunitari el 2015.

Així, l’empresa ha portat a terme proves a l’interior del recinte de l’aeroport d’Alguaire per comprovar la fiabilitat del motor del seu nou prototip. Es tracta d’una aeronau similar a la que van provar per primera vegada fa cinc anys a l’aeroport lleidatà, encara que amb un fuselatge més lleuger, fabricat amb fibra de vidre. Es tracta d’un dron amfibi, de mida més gran que la majoria de models actuals, concebut per a tasques que van des de la vigilància de fronteres i actuacions de rescat fins a fumigacions agrícoles i transport de mercaderies. El seu antecessor, construït amb xapa metàl·lica, es conserva encara en un racó del camp clos pròxim a la terminal.

Fonts de l’empresa, per la seua part, van indicar que els tests a l’aeroport lleidatà són un primer pas abans de portar a terme proves de vol aquesta mateixa primavera al nord de l’Àfrica. En aquest sentit, estudien si el nou marc legal deixa oberta alguna possibilitat per fer-les en el futur dins de l’espai aeri de la UE.

Les proves de Singular Aircraft se sumen a altres activitats que utilitzen les instal·lacions d’Alguaire aprofitant l’escassetat de vols comercials, com sessions d’entrenament per a pilots d’aerolínies i rodatges publicitaris, entre d’altres. Arriben en un moment en què la patronal Pimec i la Diputació han revifat la reivindicació que l’aeroport aculli el transport aeri de mercaderies.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta