Alguaire recupera divendres els vols de Lleida a Palma

REDACCIÓ
31-08-2020
  • Alguaire recupera divendres els vols de Lleida a Palma

L’aeroport d’Alguaire recuperarà divendres els vols regulars entre Lleida i Palma, suspesos en dos ocasions des del març passat per la crisi sanitària del coronavirus. Així ho van confirmar fonts d’Aeroports de Catalunya, titular de l’aeroport, i de la companyia aèria Air Nostrum, que ha reprès la venda de bitllets. L’aerolínia va corroborar que reprendrà la ruta divendres i que a partir de llavors preveu restablir “l’habitual operativa dels caps de setmana”: divendres i diumenges, amb un trajecte d’anada i tornada cada dia.

La declaració de l’estat d’alarma el 15 de març va suposar la cancel·lació immediata dels vols d’Air Nostrum a Alguaire. El confinament i les restriccions a la mobilitat van afectar la línia regular entre Lleida i Palma; i després va obligar a descartar l’operativa d’estiu, amb avions a Menorca i Eivissa. Els trajectes a Mallorca es van restablir al cap de tres mesos i mig, el 3 de juliol. Tanmateix, la tornada a la normalitat només va durar un dia. L’endemà al matí, la Generalitat va anunciar per sorpresa el confinament perimetral del Segrià i els vols de passatgers van quedar de nou cancel·lats fins ara. L’aeroport va tancar el 2019 amb 58.614 passatgers, la qual cosa representava una tendència a l’alça respecte al 2018. Tot apunta que serà molt inferior aquest any. A més de perdre la temporada d’estiu, la d’hivern s’ha limitat als vols de la firma sueca Quality Travel. Neilson va renunciar a fer-ho aquesta temporada al quedar-se sense avions per la fallida de Thomas Cook.

La crisi sanitària de la Covid també ha deixat l’aeroport sense la campanya d’estiu

Els revessos pel que fa a trànsit de viatgers arriben en plena reconversió de l’aeroport per acollir activitat industrial i de formació. Amb tres acadèmies de vol i l’expectativa d’impartir formació per a mecànics el curs vinent, Aeroports ha posat en marxa plans urbanístics i la contractació d’obres per dotar el recinte d’una plataforma més gran per a aeronaus i hangars. També Aeronpark vol ampliar el seu estacionament de llarga durada.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?