Alguaire toca el cel

E. FARNELL
24-09-2018
  • Alguaire toca el cel
  • Alguaire toca el cel
  • Alguaire toca el cel
  • Alguaire toca el cel
  • Alguaire toca el cel
  • Alguaire toca el cel
  • Alguaire toca el cel
  • Alguaire toca el cel

L’aeroport de Lleida-Alguaire va rebre aquest cap de setmana més de 24.000 visitants a la segona edició de la Festa al Cel, la festa aeronàutica en la qual van participar fins a seixanta aeronaus i els millors pilots del món en acrobàcies aèries. Vuit hores d’exhibicions combinades amb una oferta variada d’activitats van fer que el públic omplís totes les instal·lacions de l’aeroport. L’objectiu de l’organització del festival és atansar el món de l’aviació a tots els interessats i reivindicar la importància de Catalunya en els inicis de l’aviació, bressol i pol industrial de l’aeronàutica a tot Espanya, segons va explicar Daniel Ventura, director del festival. Un dels plats forts del cap de setmana va ser la jornada de portes obertes de dissabte al matí, quan els visitants van poder atansar-se als avions, entrar-hi i fins i tot conèixer els pilots. “És una oportunitat única en la qual es pot veure com operen els avions i els pilots”, va explicar Ventura.

Els visitants van descobrir de prop les naus més espectaculars o els avions de combat, passant per les naus acrobàtiques, van poder conèixer els paracaigudistes, veure els avions d’extinció d’incendis, els helicòpters de transport o els d’atac. No obstant, l’actuació de la Patrulla Àguila de l’Exèrcit Espanyol va ser de les més aclamades els dos dies de festival, com també les piruetes impossibles del pilot de Red Bull Juan Velarde.

A la jornada d’ahir, va ser tal l’afluència de visitants que es va col·lapsar en diverses ocasions l’accés a l’aeroport, en què es va omplir al complet tota la zona destinada a l’aparcament. Fins i tot la majoria de camins rurals dels voltants de la infraestructura estaven plens de vehicles que preferien veure les piruetes dels pilots des d’un altre punt de vista. Davant de l’èxit de participació i de visitants d’aquesta edició, l’empresa organitzativa, Estudio Brainstorm S.L, ja treballa en l’any que ve per “aconseguir consolidar el festival com la festa aeronàutica per excel·lència de Catalunya”, va dir Daniel Ventura. “La passió per l’aeronàutica està més que avalada amb l’allau de visitants arribats de diferents punts d’Espanya, Regne Unit i fins i tot de Lituània”, va dir.

El punt final del festival el va posar un vol ras d’un F-18 Hornet i les piruetes de la Patrulla Àguila, encara que durant els dos dies de certamen hi van participar una seixantena d’aeronaus, aproximadament.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

L'obertura del turisme estranger al juliol et sembla...

Carregant...
Load next