Almacelles millora el manteniment del seu patrimoni natural amb un nou sistema de reg

REDACCIÓ
Publicat: 
18-12-2021
Actualitzat: 18-12-2021 2:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Almacelles millora el manteniment del seu patrimoni natural amb un nou sistema de reg

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Almacelles ha aprovat la compra de 140 metres de tub de polietilè que servirà per instal·lar el reg del carrer Ventafarineres després que finalitzessin recentment les obres de millora i enjardinament del carrer, que han servit per plantar-hi oliveres. Ara, amb la instal·lació d’aquest sistema de reg, que anirà a càrrec de la brigada municipal, es podrà garantir l’abastiment d’aigua per als arbres que hi ha plantats en aquest carrer, a través del sistema gota a gota. Tot, amb l’objectiu de continuar millorant el manteniment del patrimoni natural del municipi.

En concret, el consistori ha adjudicat un contracte menor, per valor de 2.329,25 euros, IVA inclòs, a una empresa especialitzada que s’encarregarà de subministrar els tubs per instal·lar el sistema de reg, i també de fer les soldadures corresponents. A continuació, està previst que la brigada posi el sistema de reg a la rasa i que la tapi.

Les obres s’han començat aquesta setmana, i està previst que entre aquest divendres i dilluns que ve la rasa quedi completament tapada, i el nou sistema instal·lat per regar l’arbrat de la zona. Es tracta de les oliveres que s’han plantat recentment, i que fins ara s’havien de regar, provisionalment, de manera manual, per part de la brigada municipal.

Unes obres per millorar la qualitat de vida del veïnat

L’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, ha explicat que l’objectiu d’aquestes obres és el de deixar completament enllestit el carrer Ventafarines, que s’inicia al carrer Sucs, a la zona nord-oest del municipi, i s’allarga fins a convertir-se en el camí de Ventafarines, que creua la frontera amb l’Aragó. Les obres serviran per millorar la qualitat de vida del veïnat de la zona, i també de tothom qui passeja per aquest espai del municipi. Igualment, amb el nou sistema de reg, l’abastiment de les oliveres serà molt més eficient pel que fa al consum d’aigua.

També es contempla aprofitar aquestes obres per tapar alguns forats que hi ha a la calçada, fruit del pas de vehicles i del deteriorament pel pas dels anys. D’aquesta manera, a través d’aquestes obres, el carrer Ventafarines quedarà totalment millorat i renovat i, a la vegada, es millorarà la seguretat vial en aquest tram del municipi.

Comparteix

També t'interessarà