Almenar celebrarà el 28è Mercat Medieval amb 80 parades i la previsió de superar els 10.000 visitants

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
06-06-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Almenar celebrarà el 28è Mercat Medieval amb 80 parades i la previsió de superar els 10.000 visitants
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu del Mercat Medieval d'Almenar ©Ajuntament d'Almenar

La celebració arriba a la 28a edició i preveu superar els 10.000 visitants els
dies 8 i 9 de juny


Almenar prepara un nou cap de setmana de Mercat Medieval. La celebració, que arriba a la seva 28a edició, es durà a terme aquest cap de setmana del 8 i 9 de juny, amb prop de 80 parades i la previsió de superar els 10.000 visitants.

Així, les activitats arrencaran el dissabte a partir de les 17h amb la Cercavila de La Cremallera teatre i Enigmes teatre, amenitzant el mercat, amb música, jocs
malabars, entre altres. A partir del tret de sortida, es podrà gaudir de més d'una
cinquantena de propostes per a tota la família, com són tallers, les mateixes parades artesanals i gastronòmiques, jocs infantils, demostracions, animació, dansa, representacions teatrals que traslladaran al públic a aquesta època, com per exemple l'arribada de la Cort Reial, espectacles nocturns de foc i pirotècnia o lluita de cavallers medievals. En aquest sentit, cal destacar el lliurament dels premis del IX Concurs de Punts de Llibre "Almenar Medieval", organitzat per la Biblioteca Ramon Berenguer IV i el tradicional sopar popular. Tot plegat, en un centre històric empolainat amb motius medievals.

La paera en cap d'Almenar, Teresa Malla, ha destacat la importància d'aquest
mercat medieval dins del calendari firal de tot el territori, "ja que és un pol d'atracció de visitants, paradistes de molts indrets". En aquest sentit, Malla assenyala que la previsió de la 28a edició "és superar el nombre de visitants, perquè l'augment que hem registrat de paradistes així com d'activitats, són un indicador que el mercat atrau gent de molts punts del país". A més, la paera en cap ha mostrat la seva satisfacció "pel retorn econòmic que tindrà el Mercat Medieval al conjunt del municipi, tant pel que fa a la restauració, comerç així com els paradistes d'Almenar que hi participen". D'altra banda, Malla considera que una fira d'aquestes característiques "ens ajuda a dinamitzar el teixit associatiu i cultural al poble, manté les tradicions i la història de les nostres contrades i, de retruc, beneficia a Ponent en molts àmbits".

Comparteix

També t'interessarà