Almenar certifica el bon estat de l'aigua de boca

REDACCIÓ
29-09-2022
  • Almenar certifica el bon estat de l'aigua de boca
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

La Paeria d'Almenar ha donat definitivament per tancada la problemàtica amb l'aigua de boca sorgida el passat 19 de setembre, quan es va detectar un excés de mercuri en un punt del municipi, provocant la prohibició a tot el poble, de veure o cuinar amb aigua de boca.

Malgrat tot, en menys de 24 hores, el Servei d'Aigües de la Diputació de Lleida va constatar que aquest repunt ja havia desaparegut i que només es va focalitzar en la plaça 11 de setembre, d’entre els diferents punts analitzats.

En aquest sentit, la Paeria, va demanar en paral·lel un estudi analític de l'aigua en diferents punts del municipi, per poder fer una diagnosi de l'estat de l'aigua arreu. Unes analítiques han estat fent els darrers dies Aqualia, l’empresa que s’encarrega de la gestió de la Mancomunitat d'Aigües de Pinyana.

Finalment, els informes analítics de l'entitat han posat de manifest el bon estat de l'aigua d'Almenar. La Paera en cap del municipi, Teresa Malla, ha assenyalat que aquest estudi paral·lel "volia reforçar i treure de dubtes qualsevol anomalia que pogués haver-hi, per així no tornar a patir aquesta mena d'incidència". En aquest sentit, Malla ha volgut agrair al veïnat "la comprensió i paciència que van tenir, ja que aquest episodi va passar, malauradament, en plena Fira".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?