Almenar crea una associació per conservar el patrimoni individual i local

REDACCIÓ
Publicat: 
18-01-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Almenar crea una associació per conservar el patrimoni individual i local
    Peu de foto: 
    Foto Diputació de Lleida

Aquest dimecres s'ha presentat la iniciativa i associació ‘Almenar Col·leccionisme’, que organitzarà una exposició entre els deis 20 i 22 de gener, amb motiu de la Festa Major de Sant Sebastià, i que serà una mostra d’aquest patrimoni local que col·leccionistes del municipi tenen a les seves cases.

El vicepresident Ferran Accensi; ha posat en valor que “Almenar és un poble molt actiu, i aquesta iniciativa suposa donar rellevància al fet de guardar, respectar i valorar tot allò que, al llarg de la vida, els va succeint a les persones”.

‘Almenar Col·leccionisme’ “és una associació d’aficionats al col·leccionisme, “creada per donar valor, difusió i fomentar el col·leccionisme que tenim al nostre poble, on tots puguem compartir gustos, experiències i aprendre els uns dels altres de les nostres col·leccions”, ha explicat la regidora de Cultura, Dolors Gatnau.

L’alcaldessa i presidenta de l'Associació ‘Col·leccionisme’, Teresa Malla, apunta que “el nostre propòsit és conservar el patrimoni individual i local, així com acollir col·leccions que, per una raó a altra, quedarien en l’oblit. És un arxiu viu i l’hem de preservar”, ha afegit Teresa Malla, que ha recordat que l’associació està formada per diversos objectes que preserven els records dels almenarencs i almenarenques, tant si són grans col·leccions com petites, totes en poden formar part”, ha afegit. Així, destaquen col·leccions tan importants com una que consta de 40.000 còmics, o una altra de nines ‘Nancy’. A més, n’hi ha de calendaris, cartells, estris de la llar, o música, entre d’altres.

De la seva banda, la secretària de l’Associació, Eva Torrente, ha destacat que amb la creació de l’associació “volem explicar, a través dels objectes, la història més propera, la que van viure les generacions precedents i que, si no fos per això, es podria perdre”.

La previsió és que, d’aquí a un temps indeterminats –quan estiguin acabades les obres de restauració de Casa Seró- una de les plantes de l’edifici es dediqui a espai museístic i hi pugui acollir exposicions diverses.

Mentre tant, espais com el quiosc, la llibreria, el bar, la llar o la joguineria, acullen exposicions de col·leccions diverses. La intenció és exportar aquesta idea a d’altres municipis “perquè vetllin també pel seu patrimoni individual i local i que no es perdi en l’oblit”, ha finalitzat Malla.

Comparteix

També t'interessarà