Almenar tindrà FP dual a l'institut el curs vinent

MARÍA MOLINA
12-03-2020
  • Almenar tindrà FP dual a l'institut el curs vinent
  • Almenar tindrà FP dual a l'institut el curs vinent

L’Institut d’Almenar oferirà a partir del curs que ve, 2020-21, un total de quinze places de Formació Professional Dual en Gestió Administrativa. La finalitat és retenir el talent jove a les empreses del món rural i evitar la despoblació, segons va explicar el director del centre, Joan Domeyó. La novetat de l’FP dual de dos anys és que les empreses locals fan un contracte laboral amb l’estudiant que, durant el segon any, rep un sou fix amb alta a la Seguretat Social. La durada és de 2.000 hores i durant el primer curs s’aprèn la base formativa.

Per impulsar la difusió de la nova oferta formativa l’institut ha dissenyat una campanya que, amb l’eslògan “2 en 1. No li donis més voltes”, pretén captar l’atenció de les empreses locals i dels estudiants interessats en aquesta iniciativa que compta amb el suport del Fons Social Europeu.

Les empreses contracten els estudiants durant el segon curs i ofereixen salari i seguretat social

L’Institut d’Almenar és l’únic centre rural de la comarca del Segrià que impartirà aquesta modalitat formativa. En l’actualitat, té un total de 380 alumnes, la majoria procedents d’Almenar, Alfarràs i Alguaire i altres pobles connectats per la carretera N-230. El certificat oficial de FP dual permet entrar al món laboral, seguir estudiant el Batxillerat Professional, accedir a les escoles superiors de FP per passar a les universitats tècniques. El 80% de l’alumnat que finalitza l’FP és contractat per la mateixa empresa o s’hi queda per fer pràctiques.

L’església, tancada fins al juny pels treballs de consolidació

L’església d’Almenar estarà tancada fins al mes de juny pels treballs per consolidar-ne l’estructura i eliminar elements degradats, segons va explicar l’alcaldessa de la població, Teresa Malla. La intervenció costarà 270.000 euros dels quals 100.000 els aportarà la Generalitat i uns altres 100.000, el bisbat. Els treballs han consistit en el reforç de l’arc gòtic de la nau central. Els oficis es fan en altres locals adquirits per la parròquia.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?