Alpicat adjudica les obres de reforma i ampliació de la Biblioteca Municipal

REDACCIÓ
Publicat: 
31-01-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Alpicat adjudica les obres de reforma i ampliació de la Biblioteca Municipal
    Peu de foto: 
    Ajuntament d'Alpicat

Ajuntament d’Alpicat ha aprovat l’adjudicació de les obres de reforma i ampliació de la Biblioteca Sant Bartomeu, una actuació que es preveu que s’iniciï al marc i que s’allargui fins a mitjans del 2025, i que permetrà que l’equipament passi a disposar d’una superfície de 1.100 metres quadrats, el triple dels 350 actuals.

L’adjudicació s’ha fet a l’empresa Gruas Constructora per un import de 1.616.902,89€, dels quals aproximadament 1 milió seran finançats pel Departament de Cultura de la Generalitat i la resta amb recursos propis. Pel que fa al termini d’execució de les obres, és de 14 mesos, de manera que la intervenció es preveu que es posi en marxa aquest mes de març i s’allargui fins al maig de l’any vinent. També està previst que, durant el termini d’execució de les obres, el servei de biblioteca es traslladi a l’edifici de la Lluna.
Amb aquesta intervenció, la Biblioteca municipal complirà amb els estàndards que estableix al Mapa de Lectura Pública de Catalunya de la Generalitat per a municipis de més de 5.000 habitants.

L’actuació contempla una reforma de la planta baixa, que actualment ocupa uns 350 metres quadrats i que s’ampliarà fins a 760 metres quadrats. A aquesta ampliació cal afegir-hi que a la primera planta de l’edifici s’habilitarà un nou espai de 390 metres quadrats, amb la qual cosa el conjunt passarà a disposar de 1.150 metres quadrats. El projecte preveu també la construcció d’un espai polivalent, un de suport i formació, una àrea infantil, una de música i imatge, una de diaris i revistes i una àrea de informació i fons general.

Des de l’Ajuntament, l’alcalde Joan Gilart ha expressat la seva satisfacció per poder impulsar un dels grans projectes que tenia previst l’equip de govern per aquest mandat i que suposarà “dotar Alpicat d’una Biblioteca adequada a la normativa vigent i a la demanda de la població”. Segons Gilart, l’equipament ja era actualment un focus d’activitat cultural, però amb l’ampliació “veurà refermada aquesta condició de centre referent i modèlic a la demarcació”, amb capacitat per “donar resposta a allò que el volum d’usuaris requereix”. Cal destacar, en aquest sentit, que actualment la Biblioteca compta a un fons bibliogràfic de més de 24.000 llibres, disposa de 4.684 carnets i es presten mensualment 2.000 documents. 

Comparteix

També t'interessarà