Alpicat enceta les Jornades Antiracistes 'Som Segrià'

REDACCIÓ
16-11-2021
  • Alpicat enceta les Jornades Antiracistes 'Som Segrià'

Alpicat ha estat l’escenari, aquest dilluns, de la inauguració oficial de les primeres Jornades Antiracistes 'Som Segrià' que organitza el Consell Comarcal del Segrià dins el Programa de dinamització cívica per l'emancipació juvenil "Segrià Dinàmic" i el projecte “Al Segrià, iguals”.

Les jornades se celebren en motiu del Dia Internacional per la Tolerància, que es commemora aquest dimarts. L’acte s’ha celebrat al Casal i ha comptat amb la participació del vicepresident del Consell Comarcal, Toni Bosch, i de les regidores de l’Ajuntament d'Alpicat, Teresa Mayoral i Blanca Roure. Toni Bosch ha explicat que “el Segrià és una comarca acollidora que té la sort de comptar amb gent provinent de diversos orígens, amb colors de pell diferents i amb nombroses religions i creences, una diversitat que ens enriqueix com a societat i ens fa més forts”.

Així, ha destacat que “la desena d’activitats programades, que van des de xerrades, exposicions, literatura, teatre i música, ens donaran a conèixer diferents realitats multiculturals, experiències personals duríssimes i projectes de denúncia antiracista i feminista, i ens ajudaran a ampliar la mirada i a detectar i erradicar conductes xenòfobes i discriminacions que, malauradament encara pateixen alguns dels nostres veïns i veïnes”.

La primera sessió, titulada ‘Feminisme decolonial i afrofeminisme’, ha constat de dos parts. A la primera, s’ha presentat el projecte ‘Bordando en línea’, impulsat per dones activistes des del feminisme decolonial, mentre que a la segona ha tingut lloc la xerrada ‘Com combatre el privilegi blanc des d’una postura antiracista, crítica i deconstructiva’, a càrrec de Danaya Cata, del mitjà digital ‘Afroféminas’.

La segona de les Jornades Antiracistes ‘Som Segrià’ tindrà lloc aquest dimarts a l’Ajuntament de Rosselló amb la sessió ‘Joventut travessada pel racisme i la xenofòbia’. Seguiran dimecres al Centre Cultural Lo Casino d’Alcarràs amb la jornada ‘Migracions forçades’ i dijous al Casal d’Almacelles amb ‘Joves Migrats Sols i Islamofòbia’, per acabar amb la festa de cloenda ‘Antiracistfest’ que tindrà lloc divendres al Poliesportiu d’Alcoletge i inclourà la PoetrySlam Antiracista (amb PoetrySlam Lleida i Olza Olzeta com a artista convidada), la presentació de ‘Bacata’, el nou disc de Jan Villalba (Beca Km0 Casa de la Música Terres de Lleida) i un concert de Lasta Sanco.

La iniciativa compta amb la col·laboració de "Jove_Segrià" i el Punt de Voluntariat del Segrià, el Departament de Drets Socials, els cinc ajuntaments participants (Alpicat, Rosselló, Alcarràs, Almacelles i Alcoletge) i Cases de la Música.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta