Alpicat inverteix 50.000 euros en 13 càmeres de vigilància en els accessos

X. RODRÍGUEZ
23-08-2018
  • Alpicat inverteix 50.000 euros en 13 càmeres de vigilància en els accessos

L’ajuntament d’Alpicat invertirà uns 50.000 euros a instal·lar tretze càmeres de videovigilància en els accessos al municipi i a les urbanitzacions (n’hi ha disset a la localitat) per controlar el trànsit de vehicles que entren i surten del poble. L’alcalde, Joan Gilart, va explicar ahir que la previsió és que estiguin instal·lades a finals d’aquest mateix any i va avançar que en una segona fase d’aquest projecte es podrien col·locar també en edificis públics.

En aquest sentit, Gilart va assegurar que la intenció del consistori amb aquesta iniciativa és reforçar la seguretat i controlar els cotxes que hagin pogut circular pels carrers d’Alpicat “en cas que es registri alguna incidència, actes vandàlics o robatoris”, va dir. Així mateix, el primer edil va afirmar que la voluntat és complir la normativa, que estableix que els enregistraments no es conservin durant un termini que no sigui superior a un mes i que s’hi ha de restringir l’accés. En el cas de càmeres municipals, com a Alpicat, aquestes només podrien ser visionades per la policia local o, en el seu defecte, els Mossos d’Esquadra. Aquest projecte és una de les mesures que va plantejar l’ajuntament després que a començaments d’aquest mateix any es detectés un repunt en el nombre d’entrades de lladres en domicilis particulars. “La idea és poder combatre aquestes situacions” amb aquestes primeres tretze càmeres, va explicar Gilart, a més de poder controlar els accessos i el trànsit de vehicles que circulin pel municipi.

D’aquesta manera, Alpicat se sumarà altres municipis de les comarques de Lleida que ja fa diversos anys que tenen instal·lats aquests sistemes de videovigilància als carrers, com per exemple la Portella, Bovera o Ivars de Noguera.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?