Alpicat podria adaptar el cementiri a totes les religions

REDACCIÓ
30-04-2020
  • Alpicat podria adaptar el cementiri a totes les religions

El ple d’Alpicat preveu debatre avui la creació d’un espai al cementiri per a veïns de confessions diferents al cristianisme. El grup d’ERC, a l’oposició, ha presentat una moció en aquest sentit i la portaveu, Montse Molina, va recordar que al municipi hi ha musulmans, evangelistes, protestants, mormons i budistes, així com ateus i agnòstics. En el cas dels musulmans, la pràctica més habitual és repatriar els cadàvers i ara no és possible pel tancament de fronteres decretat per la crisi sanitària. Per això, demanen crear parcel·les per a enterraments de practicants d’altres confessions que ho sol·licitin perquè “qualsevol veí, independentment de la religió o la cultura”, pugui enterrar-se “segons les seues creences”.

Per la seua part, l’alcalde, Joan Gilart, no va descartar crear aquests espais al cementiri. Val a recordar que Lleida ciutat i Tàrrega ja han habilitat una parcel·la per a enterraments de musulmans.

D’altra banda, ERC va agrair a Gilart que ofereixi wifi gratis a famílies amb fills en edat escolar, però va insistir a ampliar-la a tota la ciutadania durant l’estat d’alarma.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta