Alumnes amb consciència social

S.C.D.
13-04-2019
  • Alumnes amb consciència social
  • Alumnes amb consciència social

Empatitzar, reutilitzar i conscienciar. Tres conceptes molt presents en el món acadèmic i amb els quals cada vegada més joves se senten identificats. Així ho van ratificar ahir els alumnes dels instituts Gili i Gaya i Joan Oró amb la celebració sengles esdeveniments en favor de la conscienciació social, l’ecologisme i la reutilització de productes, roba i envasos.

En el cas del Gili i Gaya, ahir va celebrar la segona edició de la fira #Projecta’t, en la qual els alumnes van presentar vuitanta-cinc projectes dividits en quatre temàtiques que van des de fomentar l’empatia amb els altres, la conscienciació mediambiental, fomentar la participació ciutadana fins a lluitar contra la deshumanització dels conflictes. A més d’aquests projectes, un grup d’alumnes ha preparat un curtmetratge que s’emetrà a la Llotja sobre l’excés de plàstics als oceans i un altre ha escrit una obra de teatre sobre la crisi dels refugiats per al Centre de Teatre. “Hem après a valorar el que tenim aquí i, al seu torn, prendre consciència dels problemes del món com l’excés de plàstics, la crisi dels refugiats o problemes més propers com el bullying, les addiccions o la falta d’empatia”, van assenyalar els alumnes.

Per la seua banda, el Joan Oró va celebrar ahir el primer mercat d’intercanvi, en el qual els alumnes van aportar la roba, jocs o objectes que no utilitzen per donar-los una segona oportunitat. “Per cada objecte que duen els donem uns punts que poden bescanviar per altres productes, d’aquesta manera aprenem a reciclar i reutilitzar les coses i fomentem una consciència més ecològica”, va dir Gemma Mirmi, coordinadora pedagògica del centre.

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que Lleida és una ciutat segura?