Alumnes de Secundària dissenyen robots i minicases intel·ligents

M. MARQUÈS
Publicat: 
15-05-2019
Actualitzat: 15-05-2019 9:33
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Alumnes de Secundària dissenyen robots i minicases intel·ligents
  • Alumnes de Secundària dissenyen robots i minicases intel·ligents
  • Alumnes de Secundària dissenyen robots i minicases intel·ligents

Braços robot que funcionen amb control remot, maquetes de cases intel·ligents, un robot semblant al BB-8 de Star Wars, un pèndol, horts intel·ligents i objectes creats amb impressores 3D són alguns dels 72 projectes que ahir es van exposar en la setzena edició del Mercat de Tecnologia de la Universitat de Lleida (UdL).

Al llarg del matí, 1.700 alumnes d’ESO, Batxillerat i Formació Professional d’una vintena de centres de Lleida, Cervera, Sort, Mollerussa, Guissona, la Seu d’Urgell i Balaguer, a banda de presentar els seus projectes de robòtica, mecànica i electrònica, van participar en diverses conferències i tallers sobre temes com electricitat, realitat augmentada, construcció sostenible i drons.

L’objectiu és impulsar les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat. La majoria d’ells, que cursen Tecnologia com a assignatura optativa, tenien clar que és a què es volen dedicar, encara que per a d’altres els ha servit per veure quines branques, com ara la programació, els agraden. Un d’ells va explicar que és un “apassionat” de les màquines i van comprar unes maquetes de maquinària de construcció a petita escala per fer-les funcionar a control remot.

D’altra banda, alguns professors van assenyalar que “no existeix un projecte difícil, tot depèn de si a l’alumne li agrada i és tenaç” i van afegir que “Educació podria posar més recursos, atès que de vegades anem justos”. Van coincidir que el mercat és “una oportunitat per ensenyar el que fan i que practiquin l’oratòria per explicar-ho, a part de descobrir què han fet els altres”.

Comparteix

També t'interessarà