Ambaixadors de la donació

M. CABELLO
07-09-2019
  • Ambaixadors de la donació

La revista Donem Sang està de celebració. I és que compleix una dècada promocionant la donació de sang a les comarques lleidatanes. En aquest temps s’han distribuït més de 200.000 exemplars de la revista, que ha comptat amb la participació de més de seixanta personalitats del món de la política i la cultura −des de la soprano Montserrat Caballé fins al papa Francesc, passant per Berto Romero, el Tricicle o Francesc Orella−.

La Diputació de Lleida va acollir ahir la presentació del desè número de la publicació, un acte liderat pel president de la Diputació, Joan Talarn, i a què també van assistir el president de la Federació Catalana de Donants, Marc Ibars; i la vicepresidenta de l’Associació de Donants de Sang de l’Urgell −la geganta de la sang−, Angeleta Orpella, entre altres persones. “La donació de sang és un dels actes més bonics i solidaris de la nostra societat, ja que el duen a terme herois anònims per salvar la vida dels altres”, va explicar Talarn.

Per la seua part, Ibars va incidir en la importància d’informar, no tant de la necessitat de donar, sinó dels usos i els processos pels quals passa la sang abans d’arribar al receptor. “A Catalunya es necessiten cada dia 1.000 bosses diàries de sang”, va destacar el president de la Federació Catalana de Donants de Sang, al mateix temps que va apuntar que “la sang no es fabrica. L’única fàbrica som nosaltres i, si no la donem, les persones que la necessiten es moriran”. La revista Donem Sang, la portada de la qual està dissenyada en aquesta desena edició per la presidenta del Cercle de Belles Arts de Lleida, Divina Drudis, repassa l’actualitat de la Federació de Donants de Sang, així com de les iniciatives de conscienciació que s’han anat duent a terme i dels avenços científics pel que fa al plasma i els altres components de la sang.

Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta