Ambient de festa a Lleida per celebrar la Diada de Sant Jordi

REDACCIÓ
24-04-2019
  • Ambient de festa a Lleida per celebrar la Diada de Sant Jordi
  • Ambient de festa a Lleida per celebrar la Diada de Sant Jordi
  • Ambient de festa a Lleida per celebrar la Diada de Sant Jordi
  • Ambient de festa a Lleida per celebrar la Diada de Sant Jordi
  • Ambient de festa a Lleida per celebrar la Diada de Sant Jordi

Lleida va viure ahir un gran ambient de festa amb la celebració de la Diada de Sant Jordi. Els lleidatans i les lleidatanes han sortit al carrer tot el dia per gaudir de la gran diada del llibre i de la rosa, per passejar per les parades instal·lades arreu de la ciutat. Com cada any, l’Ajuntament de Lleida ha repartit a la parada institucional ubicada a la plaça de la Paeria l’Escata de Drac, que enguany celebra 15 primaveres. Els autors d’enguany són Jaume Barrull, Teresa Colom, Meritxell Nus, Enric Pinyol i Màrio Sasot.

La Paeria promou un programa d’actes en el marc de la Setmana literària de Sant Jordi. L’Arxiu Municipal, a la planta baixa del Palau de la Paeria, va acollir l’acte “Introducció a la figura de Pompeu Fabra”, a càrrec del vicepresident de la secció filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, Ramon Sistac, i la posterior lectura del discurs presidencial del gramàtic als Jocs Florals de Lleida de 1915, amb els escriptors Marta Alòs i Francesc Pané i el mateix Sistac.

Al migdia, els escriptors i les escriptores lleidatanes es vana plegar al tradicional Vermut Literari, que enguany arriba a la 30a edició. A la tarda, la pluja  ha provocat la cancel·lació del Concert de la Banda Municipal i la Ballada de Sardanes que s'havien de celebrar a la plaça de Sant Joan i al Pati de les Comèdies, respectivament.

Actes durant la setmana

Avui dimecres es farà l’homenatge a l’escriptora Dolors Sistac, a les 20 hores, al Cafè del Teatre (entrada lliure). L’espectacle “Dona gener, fragments d’una vida (Lleida, 1922-2019), comptarà amb la participació de diversos autors i autores lleidatanes: Marta Alòs, Maria Barbal, Josep Borrell, Concepció Canut, Pep Coll, Rosa Fabregat, Jordi Pàmias, Francesc Pané, Paquita Sanvicén, Josep Varela i Vidal Vidal. La interpretació escènica serà a càrrec de l’actriu Clara Olmo i la intervenció musical de la pianista Marta Castelló.

El programa també inclou l’espectacle “Passem una Estona?”, de la Companyia Nopatiskos Teatre, a la Biblioteca Municipal de Pardinyes, el dijous a les 18 h i l’aplec de la Mare de Déu de Montserrat amb la Bellpuig Cobla, dissabte 27, de les 17.30 h a les 20.30 h al Pati de les Comèdies.

El teatre i la música tancaran el cap de setmana la Setmana literària, amb la representació de l’obra teatral “Qui ets?” de l’escriptor Màrius Serra, al Teatre Municipal de l’Escorxador (20.30 h.) i el recital de la soprano Ainhoa Arteta amb l’Orquestra Simfònica Camera Musicae que interpretaran Els darrers lieders d’Srauss, a l’Auditori Municipal Enric Granados (les entrades estan exhaurides).

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus en l'amor a primera vista?

Carregant...
Load next