Amenaça de multa a l'empresa de jardineria de Lleida per mal manteniment

REDACCIÓ
08-08-2019
  • Amenaça de multa a l'empresa de jardineria de Lleida per mal manteniment

El regidor d’Habitatge i Transició Ecològica de la Paeria, Sergi Talamonte, ha exigit a l'empresa que gestiona els parcs i jardins de Lleida el compliment del contracte, sobretot en referència a mantenir operatius tots els regs de les zones verdes de la ciutat. Talamonte ha advertit que l'incompliment del contracte de manteniment de parcs i jardins suposarà, a partir d’ara, la incoació d'expedients sancionadors que podrien arribar fins al 10% del total del contracte.

El tinent d’alcalde ha assegurat que, després d'un mes de govern i havent analitzat el compliment que ha vingut realitzant l'empresa concessionària, s'han detectat moltes deficiències en l’execució del contracte de gestió i manteniment de parcs i jardins que manté, en prorroga forçosa, l’UTE Jardiners, integrada per Arnó, Urbaser i Glauca. “Aquest fet, sumat a les fortes temperatures i sequera que estem patint aquest any està provocant una gran mortalitat entre l'arbrat i les espècies arbustives de les zones verdes de la ciutat, amb una pèrdua de patrimoni en alguns cops insubstituïble, fet que és del tot inacceptable”, ha remarcat Talamonte.

Aquest dimecres, Talamonte s’ha reunit amb responsables de la unió temporal d’empreses. En la trobada, ha ordenat que, a partir d'ara, tots els fulls de treball d’aquesta UTE hauran d'anar acompanyats amb fotografies de la feina realitzada. Per altra banda, s'estan fent els ajustos necessaris perquè la brigada municipal de jardineria pugui realitzar feines de control dels treballs de l’empresa concessionària. Talamonte ha manifestat que “totes aquestes mesures estan encaminades a recuperar la normalitat, la salut i la bona presència de les zones verdes de la ciutat”. 

Malgrat les múltiples dificultats per la licitació del nou contracte de gestió de Parcs i Jardins, degudes als diferents recursos a la fase de licitació, la Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica espera poder tenir enllestit el nou contracte de cara a la tardor del present any.

Talamonte ha remarcat la bona predisposició expressada per l’empresa en la trobada: “la sensació de la reunió ha estat bona i estem a l’expectativa de què això es reflecteixi en una millora general de la jardineria de la ciutat”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?