Ampli programa d'activitats pel 8M a la UdL

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
06-03-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Ampli programa d'activitats pel 8M a la UdL
    Peu de foto: 
    L'exposició de l'autora de Lola Vendetta ara és al Rectorat / Foto: Premsa UdL

La Universitat de Lleida (UdL) celebra amb àmplia participació el Dia Internacional de les Dones amb una sèrie d'activitats acadèmiques i lúdiques. Entre elles destaquen jornades sobre drets laborals, jocs de taula, actuacions castelleres i xerrades sobre la situació de la dona proletària, organitzades fins divendres. A més, el Consell de l'Estudiantat convoca una aturada acadèmica de 5 hores el 8 de març, amb activitats al Claustre de la Pensativa.

L'aturada acadèmica, de 10.00h a 15.00h, té com a objectius donar visibilitat a la lluita per la igualtat i crear un espai reivindicatiu i segur per a les estudiants. No suspenen classes, però sí activitats avaluatives, amb la garantia que el professorat no pot penalitzar l'assistència o no a les activitats. Durant la setmana, es recullen testimonis de les dones en capses transparents i es crea un mural col·lectiu.

El treball en clau de gènere, a la jornada commemorativa de la UdL el 8 de març
Peu de foto: 
María Luisa Segoviano Astaburuaga. FOTO: Universitat de Valladolid

Les activitats inclouen exposicions artístiques, xerrades i jocs de taula en diferents facultats, destacant la jornada "Dona professional: una carrera de fons" a la Facultat de Dret, Economia i Turisme. Per altra banda, L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària acull una exposició titulada "Homenatge a les dones del món rural."

La commemoració també es suma a comunicats de diverses entitats, destacant la reivindicació del Consell Interuniversitari de Catalunya per eliminar biaixos de gènere i la declaració de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles sobre el compromís amb la igualtat efectiva.

La jornada culminarà amb un acte central titulat "El treball en clau de gènere. Aspectes normatius i juridisprudencials" i la participació institucional a la plaça 8 de març de Lleida.

La UdL destaca la importància de sumar-se a aquestes iniciatives per construir un món més just i equitatiu.

Comparteix

També t'interessarà